Реклама / Ads
14| 5343 |26.08.2015 ПОЛИТИКА

Кънев: Не съм бил на инструктаж в САЩ

.
Радан Кънев
Имаше страховити глупости по медиите, а аз бях в САЩ в рамките на дългогодишна посетителска програма за лидери там с наситена със срещи програма, заяви по НТВ Радан Кънев след връщането си от САЩ. Пътуването беше планирано в продължение на година и са ангажирани много хора от американска страна, а колегите знаеха отдавна, че през последната седмица няма да съм в НС.
 
Няма инструктаж и се надявам, че никой не инструктира български политици, увери той. Имало разговори за всичко, което се случва край нас - украинският конфликт, бежанската вълна. В последните години десетки милиони си сменят дома и това не е от добро. Извън дребнотемието разбираме в какво време живеев, посочи Кънев.

По повод поведението на реформаторите за референдума Кънев заяви, че преференцията за тях била мажоритарният елемент. Абсолютно резонно и от обществен интерес било гласуването. Половината българи нямат доверие в политиците и не искат да гласуват. Ние можем да отговорим с промяна на политическото си поведение, което опитваме - като стил, като отстраняване на простотията в политическите разговори. Другото е да наложим гласуването, защото властта е в нас. Тези, които гласуват така и така, щяха да наложат субект на избор на негласуващите. За нас въпросът за електронното гласуване е важен, обясни Кънев. Референдумът в тази му част е много важен, вотът на живеещите в чужбина никога не е купен, смята той.

На 7-8 места само ще имаме общи кандидати с ГЕРБ, посочи Кънев. В община Борино се обсъждаа възможността да се подкрепи кандидат на ДПС от предходни избори, който обаче сега нямало да представлява Движението. На много места ще издигнем български турци, което прави и ГЕРБ. Това е елемент от разграждането на монопола на ДПС - в няколко общини в Смолянска област, в Кърджалийско, в Делиорманско, изреди Кънев.

Само ние искаме реформа в прокуратурата, само ние виждаме огромните рискове, пред които е изправена страната, как ще постигнем това, ако няма монолитност в управлението. На Петър Москов му побеля и другата част от косата, каза още Кънев.

В момент, когато империята на Пеевски се разширява, важно е дали той ще има свои хора и в КЗК. Въпросът е има ли монопол - в пресата, в енергетиката, в горивата и въпросът е има ли антимонополно законодателство. Няма заобиколни начини за скриване в модерната държава, ако тя работи. Затова въпросът е имаме ли силата да изградим модерни институции, каза Кънев. Целият сегашен състав на КЗК е продуциран на тази позиция от ДПС в продължение на 12 години, обяви той. Мандатът на КЗК изтича сега; ние говорим не за революции, а за действия стъпка по стъпка, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5487 |23.07.2015 Радан Кънев: От АБВ зависи успеха на съдебната реформа . 0| 5301 |16.07.2015 Р. Кънев: Правосъдната мафия искаше да скара Цацаров и Иванов . 0| 4879 |19.06.2015 Радан Кънев: Разминаваме се с ДПС по мажоритарния избор . 15| 5919 |18.06.2015 Кънев: Полицейски и здравен пункт във всяко гето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads