Реклама / Ads
111| 6987 |30.12.2014 ПОЛИТИКА

Караянчева към Местан: Старите рани се лекуват с мехлем, не със сол

.
Цвета Караянчева
На болезнения спомен за Възродителния процес ДПС дължи своето политическо оцеляване. Това е написала Цвета Караянчева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ във Фейсбук.
 

 „С мехлем се лекуват старите рани, не със сол. Иначе никога не зарастват. Казвам го по повод поредната осъдителна реч на школувания демагог Лютви Местан, в която от трибуната на един възпоменателен митинг се говори за мъст, не за помирение и на целия български народ се вменява историческа вина за т.нар. Възродителен процес и последиците от него. Нито аз, нито моите връстници, г-н Местан сме архитектите и извършителите на насилственото преименуване на българските турци”, заявява Караянчева.

„Не ние сме смъквали забрадките на техните майки и сме ровили в хладилниците им, за да изхвърлим месото от курбана. Правили са го бащите на вашите доскорошни коалиционни партньори от БСП, правили са го ченгетата и доносниците на бившата ДС”, подчертава тя.

„Някои от тях направиха кариера заклеймявайки, макар и само на думи, Възродителния процес. Други, като ваша милост г-н Местан, продължават да се люшкат между прошката на Станишев, скрепена с целувка на Орлов мост, и прокламациите срещу ксенофобията, между златния пръст на „Атака” в 42-то Народно събрание, който услужливо преглътнахте, и националпопулизма, в който обвинявате Патриотичния фронт. Превърнахте темата за Възродителния процес в търговска марка, като оная керемида, която майсторът цял живот дооправял, за да изгледа сина си, в индулгенция за очистване от грехове”, подчертава Цвета Караянчева.

„На болезнения спомен за възродителния процес ДПС дължи своето политическо оцеляване. С него държите българските турци в зависимост и разколебавате свободната им воля. Не сипвайте сол в раните, г-н Местан. Инак няма да зараснат. А от отворените рани може да тръгне гангрената на ДПС като политически организъм. Не раздавайте присъди, г-н Местан. Защото пътят към храма минава през покаянието, не през незадоволеното чувство за мъст”, е написала още Караянчева в социалната мрежа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 6648 |26.12.2014 Местан: Ако Борисов не се освободи от ПФ, управлението е обречено . 10| 6624 |18.11.2014 Цв. Караянчева: Ще обсъдим Орхан Исмаилов с коалиционните партньори . 67| 6339 |28.05.2014 Местан: Отворени сме за разговори за избори . 69| 9244 |19.04.2014 Николай Бареков: Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads