Реклама / Ads
31| 9555 |09.02.2022 ПОЛИТИКА

Петков: Съжалявам прокуратурата, щом се налага да й нося аз информация. Крайният списък е от 19 човека

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Това е информацията, която представих и на пресконференцията. Това са хора, които отдавна са в публичното пространство с потенциал, че са извършили неправомерни действия. Съжалявам прокуратурата, че има нужда изпълнитената власт да й носи допълнителна информация по този начин и че иска доказателства. Аз съм тук, за да предам всичко, което е в моите ръце. Крайният списък е от 19 човека, фирми няма. Добавили сме хора като Младен Михалев-Маджо.
 

Това заяви премиерът Кирил Петков, който влезе на разпит в прокуратурата преди минути. Той носеше дебел плик с документи и изрази увереност, че прокуратурата вече има тази информация.

 

„Не съм тук да казвам кой е виновен и кой - не. Моят екип събра публичната информация за всички тези имена, които се въртят в последните 10 години. Една прокуратура би трябвало сама да си напише това домашно и да се сезира по публични данни. Това е част от техните задължения. Явно имат нужда от помощ. Ето, тук съм. Не намирам действията на прокуратурата като натиск, а като излишен PR“, добави Петков.

 

„От друга страна съм доволен, че започнаха да се чуват тези имена, които досега бяха изричани само в кулоари и коридори. Надявам се прокуратурата да предприеме някакви действия, след като министър-председателят им носи списъка на крака“, изрази надежда Кирил Петков.

 

Министър-председателят днес е на разпит в прокуратурата, за да отговаря на обвинението за списъка с имена на хората, които според него са отговорни за корупцията в страната. На свой ред Петков ще иска прокуратурата да отговори докъде е стигнала с разследването на ключови скандали като „Мата Хари“, „Барселонагейт“ и „Осемте джуджета“. Заедно с него е и началничката на кабинета му Лена Бориславова.
 
Петков и Бориславова бяха извикани, защото по време на срещата си с главния прокурор, инициирана от самия Иван Гешев, премиерът заговорил за имена и прякори на хора, които според него са виновни за корупцията у нас. Два дни по-късно той бе привикан, а вчера официално бе връчена и призовка. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5594 |04.02.2022 Премиерът Петков: Махаме златните паспорти, порок са, има корупция около тях . 19| 8254 |05.12.2021 Кирил Петков: С Гешев не може да се бори корупцията, трябват промени в начина на избиране на ВСС . 8| 6058 |21.11.2021 Кирил Петков: Президентът, който ще победи днес, ще повлияе на цяла България . 25| 11019 |08.11.2021 Рашков стана трън в очите на политолога Стойчев. Пречел на прокуратурата, репресирал...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads