Реклама / Ads
5| 2713 |10.08.2024 ПОЛИТИКА

Кожарева започна реденето на нов кабинет със среща с Калин Стоянов, може го махне под натиск

.
Калин Стоянов
Посоченият за бъдещ служебен премиер е започнала реденето на нов Министерски съвет със среща с Калин Стоянов. За разговора е съобщил самият Стоянов пред БНТ.
 

Той заяви, че е останал с впечатление, че Грънчарова е подложена на силен политически натиск той да не е следващият вътрешен министър.

 

По думите на Калин Стоянов Горица Грънчарова ще води разговори и с други потенциални кандидати за поста. "Според мен има възможност друг човек да заеме този пост. Не знам кои са другите кандидати за постa", допълни Стоянов.

 

По-рано в събота, Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати.

 

Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да се запознае с процесите и динамиката в отношенията между министрите на вътрешните работи и СФСМВР и вярваме, че ще подходи отговорно, като с избора си осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати - такива, каквито обществото очаква от нас, се казва в съобщението от СФСМВР. От синдиката изразяват надежда тя да подходи обективно и рационално към избора и назначаването на служебен вътрешен министър.

 

Синдикалната организация отбелязва, че се увеличават опитите за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея професионалисти. Също така посочват, че „внушенията“ за манипулиране на изборите от 9 юни и „критиките“ към пожарникарите, както и „неоснователното сатанизиране на МВР от политическите представители“ се приемат като индиректно обвинение и обида към всички 50 хил. души, работещи в МВР. „Ако има доказателства за манипулиране на изборите от служители в системата, то тази информация трябва да бъде представена не на медиите и широката общественост, а на прокуратурата“, заявяват от СФСМВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4266 |08.08.2024 Проф. Владимир Чуков за новия лидер на "Хамас": Касапин с нечувана жестокост, изпълнява свои смъртни присъди . 5| 2974 |07.08.2024 На 100 убити терористи се пада 1 загинал израелски командос: Израел Кац: Яхия Синвар трябва да бъде отстранен! . 7| 3257 |06.08.2024 Външният министър на Литва: Без санкции за "обикновените руснаци" - та те убиват обикновени украинци . 14| 3566 |05.08.2024 Проф. Николай Слатински: Руските демократи са демократи, но не съвсем! Те са част от проблема на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads