Реклама / Ads
116| 16857 |26.03.2012 ПОЛИТИКА

Костов и Надежда Михайлова взимат на абордаж Синята коалиция

.
Гласят Димо Гяуров за шеф на СДС след изцепки на Мартин Димитров Лекарите Ваньо Шарков и Лъчезар Тошев готови да се включат в заверата
 

След последните избори миналата година незагасените пожари около СДС и ДСБ в Синята коалиция все още тлеят и са на път отново да лумнат с пълна сила. Напрежението между лидерите на двете основни партии в парламентарната група на десницата не е приключило и назрява с пълна сила. Членове на ДСБ и на СДС разказаха пред „Торнадо”, че бъдещето на Синята коалиция отново е сложено на карта, ако Мартин Димитров продължава с експериментите си, прибързаните си изказвания и решенията, които си взима сам, зад гърба на партньорите си в ДСБ.

Бившият премиер Иван Костов се е видял в чудо със съпредседателя на Синята коалиция, който се е променил до неузнаваемост, след като заигра със Софиянски и Бакърджиев Постингите му в социалната мрежа пък освен депутатите все по-често дразнят и избирателите, с които е приятел във Facebook. Чашата  на командирското търпение обаче преляла след последните социологически проучвания, които не дават никакви шансове на десницата на парламентарните избори догодина.

Анализаторите не спестиха жестоката истина на самоуверения Димитров, че рейтингът на „сините” пада заради изнервените му реакции и забежките по алтернативни сини партии, с които игра на президентските избори. Разочарованието на избирателите и мокрият парцал, който удариха на кандидат-президента Румен Христов, все повече понижава доверието към Синята коалиция. От социологическите проучвания се вижда още ясно, че седесарите са съгласни да си партнират с управляващите от ГЕРБ. Вироглавият Димитров обаче не дава и дума да стане за каквито и да са коалиции с Генерала.

Част от съпартийците на Мартин Димитров вече са започнали преговори зад гърба му с Иван Костов за промяна в политиката преди парламентарните избори догодина. Лидерът на ДСБ, който преди десетина години сам разцепи седесарите, реализирайки свой политически проект, готви ново предизвикателство на бившите си съпартийци в комбина с екс външната министърка и настояща евродепутатка Надежда Михайлова. За синия абордаж старата приятелка на Костов вече е привлякла в заверата свои хора от парламентарната група на Синята коалиция, които не можели да дишат Димитров. Народните представители Ваньо Шарков, Лъчезар Тошев и Димо Гяуров вече били готови да се включат в преврата

На „Раковска” 134 дори името на бившия шеф на Националната разузнавателна служба вече се спрягало като следващия лидер на СДС, който преди изборите да успокои страстите и да потуши недоволството в сините редици. Активисти припомнят и пикантната новина, че Михайлова и Димо Гяуров са били спрягани за интимни партньори по времето на Костов и на Петър Стоянов, което засилвало подозрението, че Сладкото Наде ще помогне на генерала да оглави СДС. Освен това името на бившия шеф на службите не се свързвало със скандали, а напоследък депутатът извади сензационни разкрития около Министерството на здравеопазването, с което натрупа дивиденти пред симпатизантите.

Голяма част от тях пък са съгласни да се коалират с ГЕРБ и да си стиснат ръцете с Бойко Борисов само заради каузата „анти БСП, анти Георги Първанов”. В същото време самият Бойко Борисов припозна Синята коалиция също като евентуален бъдещ партньор в едно от последните си интервюта. Още преди изборите през 2009 г. политолози предупредиха Костов и Димитров, че консолидацията в дясно и създаването на широка коалиция единствено може да съхрани умиращите СДС и ДСБ. Тайният план за абордаж в синьо започва да се очертава все по-ясно в редиците на Синята коалиция. Въпреки че и самият Димитров знаел за готвения преврат, отново не предприемал нищо.

Скандалите в Синята коалиция започнаха да назряват сериозно още миналата година, когато Мартин Димитров реши да играе на президентските избори с кръвните врагове на Костов – Стефан Софиянски и Евгений Бакърджиев, без да даде логично обяснение за това. Лидерът на ДСБ препъна и сините кметове, а хората му се опитаха да попречат с всички сили за избора на Петър Паунов в Кюстендил и не възразиха на кампаниите срещу други кандидати на сините.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 188| 9966 |21.03.2012 Костов: Драшков е махнат заради “Белене” и разследвания за пране на пари . 108| 8540 |20.03.2012 Надежда не дава развод на Костов . 142| 61233 |22.02.2012 Министър на Костов и депутати на Яне заченаха русофилска партия . 343| 13829 |16.01.2012 Ив. Костов: Времето промени представите за премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads