Реклама / Ads
73| 6040 |22.10.2012 ПОЛИТИКА

Обединение на десницата искат М. Димитров и Н. Нейнски

.
Бившите лидери на СДС Мартин Димитров и Надежда Нейнски създадоха вътре в партията Национален съюз "Единство", с която ще търсят обединение на десницата чрез разпадналата се през пролетта "Синя коалиция". Те са изпратили писмо до сегашните председатели на СДС и на ДСБ Емил Кабаиванов и Иван Костов, в което настояват да бъде спрян курсът към самостоятелно явяване на предстоящит
 


Съпредседателят на парламентарната група на "Синята коалиция" Мартин Димитров, евродепутатът Надежда Нейнски и народният представител Ваньо Шарков представиха писмото на пресконференция в парламента. Решението дошло през почивните дни, когато десните депутати, евродепутати, кметове и общински съветници са провели семинар в Боровец.

"Това е група за натиск вътре в СДС, за да се продължи проектът "Синята коалиция", заяви Димитров. По думите всяко друго развитие ще доведе до пълен крах на десницата.

В писмото се посочва, че три социологически проучвания потвърждават опасението, че нито СДС, нито ДСБ самостоятелно ще съберат необходимите 4% на парламентарните избори през 2013 г. "Разделението отслабва традиционната десница, оставя ГЕРБ без дясна алтернатива и разчиства терена за партията на Меглена Кунева - това открива пътя на БСП към властта", пише още в писмото.


"Девет месеца преди Титаник да потъне, ние казваме къде се намира айсбергът", заяви Мартин Димитров. Според него през първите 100 дни на управление на Емил Кабаиванов не се провеждат политики, което означавало, че така ще си остане и занапред. Заподозря, че има хора и в СДС, и в ДСБ, които стимулират да има разделение и десницата да не влезе в следващия парламент.

"Традиционната десница прави едни и същи грешки и очаква различни резултати", посочи надежда Нейнски. Според нея точно ГЕРБ се е възползвала от това положение и спечелила позиции както в България, така и в Европейския съюз.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6214 |02.09.2011 М. Димитров: Искаме да опитаме наистина, с дясно обединение! . 20| 5955 |11.07.2011 Волен Сидеров: Искат да ме ядосат . 179| 9658 |17.03.2011 Б. Борисов: Ако искат хората да чакат, ще довършим проектите, ако не - Станишев чака . 59| 6118 |15.01.2011 Цв. Цветанов: Искат да прекършат устрема на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads