Реклама / Ads
21| 7001 |16.09.2010 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Президентът консолидира антиреформаторския вот

.
Иван Костов
Първанов винаги е бил срещу реформите; остатъците от тройната коалиция искат да консолидират вот на антиреформаторска основа; съкращавайте администрацията; правете реформи срещу пари, призова лидерът на ДСБ.
 

На места започна намаляване на заплати заради съкращаването на бюджетни разходи и поради правото, дадено на правителството да ги намалява, ако не се направят съответните реформи, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Нашето мнение на бюджета ще бъде на базата на собствен анализ, на истинските числа. Първи алармирахме, че бюджетът няма да отчете реалното състояние на икономиката, добави той.

За вота на недоверие - винаги искащите този вот застават отпред. А аз не виждам единия водач, г-н Ахмед Доган го няма, миналата седмица казаха, че е в Истанбул, съобщи Костов. Това, което препятства искането на вот, е че остатъците от тройната коалиция искат да консолидират вот на антиреформаторска основа, обясни лидерът на ДСБ. Той даде пример със здравната реформа. Ние искаме първо реформа, после пари, подчерта Костов, обяснявайки, че това ще накара администрацията на работи по европейските правила. Виждам неизпълнение и забавяне и неизпълняване на споразумението реформа срещу пари.

Да се съкрати администрацията, тя е раздута в последните 8 години, когато на партизанска основа се създадоха излишни работни места при компютърна револяция при обработката на данни. Къде е тя в българската администрация, попит Костов и призова правителството да събере смелост и да направи реформите.

И Ваньо Танов, и Красимир Стефанов трябва да бъдат насърчени, каза още Костов.

По повод за исканата срещу него акция "Възмездие" лидерът на ДСБ напомни, че акциите срещу него траели вече 9 години; а той бил готов срещу генерално пълномощно от всяка банка да се извадят неговите "сметки", но поиска същото да направят и другите политици.

Президентът Г. Първанов винаги е бил против реформите и им се е противопоставял. Ако някой консолидира антиреформаторския вот, това ще е президентът, каза Костов. В момента, когато хората са готови да приемат реформите и ги искат, и са заделили пари, отсреща се надига вълната срещу реформите. няма обаче път за България без реформи.

На всички е известно, че в миналото на Волен Сидеров е имало престъпление и обвинение, тези неща могат да бъдат изяснени, коментира Костов.

ГЕРБ не договаря постове с нас, уточни той. От страна на ДСБ ние сме разрешили на хората сами да решават дали да участват в управлението; който го прави не изпълнява нашата програма. С премиера Костов разговарял за изслушването и за прогнозите за приходите в края на годината. Очертавало се нито държавата, нито бизнесът да дадат 13-та заплата в края на годината.

Премиерът Борисов наблюдава всички министри и следи знаците дали се нарушават законите. Това е добра черта в управлението на ГЕРБ, въпреки че е много неуютно за министрите, завърши Иван Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9384 |13.09.2010 Първанов и Борисов кръстосаха шпаги, президентът заговори за алтернатива на ГЕРБ . 44| 8629 |12.09.2010 Костов: Адвокати на Трактора защитават с политически тези, плашат в съда магистрати . 184| 9715 |30.08.2010 Иван Костов: Икономиката ни заспива като мечка в бърлога . 45| 12381 |02.05.2010 В. Сидеров: Президентът се стресна, че главата на Октопода е на неговия адрес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads