Реклама / Ads
3| 9216 |29.11.2022 ПОЛИТИКА

Крум Зарков: БСП е като херметическа тенджера. ИК не трябва да се отваря. На 8 декември се решава за Шенген

.
Крум Зарков
Напрежението в БСП нараства – прилича на херметическа тенджера. Все по-изолираното ръководство натиска капака и клапанът започва да изпуска. Обновлението на БСП е първата крачка преди обединението на левицата. Дали обединението е възможно, зависи от обновлението на БСП. Докато херметическата тенджера е в тази ситуация, аз лично няма за помагам да нейното експлодиране.
 

Това заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков в ефира на БНТ. 

Според служебния министър на правосъдието Народното събрание не е трябвало да отваря дебата за Изборния кодекс и е грешка, че БСП се превърна в основен флагман на тази тема. Според него авторите на твърденията, че изминалите избори са били фалшифицирани, трябва да носят отговорност за думите си.

 

"Каквото и да решат депутатите оттук нататък, то ще навреди на доверието в изборния процес заради всичко, изречено до момента. Методът на гласуване не определя резултата от изборите. Той може да спомогне на тези, които мамят. БСП не е от тези партии, никога не е била и се надявам никога да не бъде. Затова не методът на гласуване ще помогне на БСП да привлече гласове", подчерта Зарков. 

 

"На 8 декември ще се вземе решение за влизането на България в Шенген. Позицията на Нидерландия е последното препятствие, което ни предстои. През последните дни правителството полага огромни усилия в тази посока. Предстоят разговори на високо ниво. Вярвам че имаме всички шансове да постигнем резултат – да се признае правото на България да бъде част от Шенген. Трябва да положим всички усилия и да не допускаме точката да изпадне от дневния ред. С усилията, които сме положили можем да постигнем резултат с убеждения", обясни Зарков.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4368 |07.11.2022 Владислав Панев, ДБ: Трудно виждам БСП като потенциален партньор . 9| 26737 |25.10.2022 Борисов иска да покаже „кой води парада“, като подчини ПП и ДБ . 11| 5579 |18.10.2022 В разочарована от Путин Москва ”мобилизацията завърши”, докато други региони обявяват ”допълнителен набор” . 2| 9735 |21.09.2022 Евгений Кънев за спекулациите на кабинета: Защо се изчака два месеца, докато се обяви търг за доставки на газ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads