Реклама / Ads
3| 3102 |20.11.2022 НОВИНИ

Крум Зарков: Застрашен е целият изборен процес

.
Крум Зарков
Гласуваното в правната комисия застрашава цялостния изборен процес - както с провеждането и организацията, така и с отчитането на резултата. Това предупреди служебният министър на правосъдието Крум Зарков в студиото на NOVA.
 

Едни правила трябва да бъдат прилагани известно време, а не да ги сменяме непрекъснато, именно това руши доверието на избирателя и води до ниска избирателна активност. Крум Зарков е категоричен, че никакви временни комисии не са нужни, не е нужен дори и дебат по темата, тъй като този дебат е воден цели осем години - от 2014 година. Това, което трябва да се направи, е да се даде време на хората да свикнат, според Зарков.

 

На неверието от страна на ГЕРБ на "флашката", Крум Зарков посочи, че ако това се манипулира, то щеше ли точно ГЕРБ да спечелят изборите. А на тезата за даването на избор на гражданите, Крум Зарков попита защо не дадат право на избор на гражданите да носят собствен лист А4 за декларациите или например и боб, за да гласуват с него.

 

"Точно след избори, които не предизвикаха никакъв, подчертавам, никакъв проблем, това да се изкарва като първа точка в дневния ред, е антирационално", посочи Зарков, според когото партиите, които са направили това, са допуснали сериозна политическа грешка. В случая обаче той не спомена името на вносителя на законопроекта - БСП - партията, на която е член, а и в предишните парламенти и депутат. По-късно в разговора обаче обясни, че БСП се поставя в ситуация "ГЕРБ и ДПС да се упражняват върху нейното предложение, което е жалко".

 

За ситуацията от 47-то Народно събрание, когато благодарение на неговия глас предложението за връщане на хартиените бюлетини не стана част от дневния ред, Крум Зарков обясни, че не той е нарушил партийната дисциплина, а ръководството на БСП си е обърнало позицията на 180 градуса. И в момента БСП си мисли, че ще си вдигне броя на избирателите и резултата, но Зарков е скептичен, дори и защото това, което се случва - ГЕРБ и ДПС да правят собствените си политики на чужд гръб - си има последствия и резултат. Като пример Крум Зарков даде петото място на БСП на последните избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5029 |18.11.2022 Правосъдният министър Зарков: Смесеното гласуване с хартия и машини гарантира катастрофа . 3| 3153 |18.11.2022 Предложението на Крум Зарков: 13 члена на ВСС ще могат да махат главния прокурор . 7| 3596 |03.11.2022 Крум Зарков: Продължавам да искам оставката на Гешев, грешка е хартиената бюлетина . 1| 2952 |03.11.2022 Крум Зарков: Смесеното гласуване е възможно най-лошия вариант

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads