Реклама / Ads
7| 3582 |03.11.2022 НОВИНИ

Крум Зарков: Продължавам да искам оставката на Гешев, грешка е хартиената бюлетина

.
Крум Зарков
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че продължава да иска оставката на главния прокурор, но не намира основания да започне процедура за отстраняването на Иван Гешев от поста заради последните му изяви.
 

Зарков коментира и връщането на хартиената бюлетина, което според него е "грешка".

Преди дни в интервю за Би Ти Ви Иван Гешев каза, че оставката му се иска от наследниците на номенклатурата и репресивния режим. Като такъв посочи персонално лидера на "Да, България" Христо Иванов. Освен това заяви, че не харесва партиите, които не искат да се срещнат с него, визирайки коалицията "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

 

Упрек за политическите му медийни изяви, както и за това, че говори за добри и лоши олигарси, отправиха по време на срещата си с Гешев в началото на седмицата и депутати от БСП и обявиха, че продължават да настояват за оставката му:

"Аз също съм я искал и продължавам да я искам, както искат и другите политически лица заради цялото му поведение, заради това, че го намираме за неприемливо" - коментира днес Крум Зарков, който е член на БСП и критик на настоящото ръководство на партията.

 

Като повтори, че с Гешев имат различно разбиране за това "що е то главен прокурор", служебният правосъден министър коментира защо не вижда основания за иницииране на процедура за предсрочното прекратяване на мандата на обвинител номер едно:

"Не съм дошъл тук, за да правя фойерверки. Не приемам това негово поведение, не приемам комуникационната стратегия, която той си е избрал, не мисля, че е редно той непрекъснато и целенасочено да се поставя в центъра на политическия живот, а след това да се оплаква от това. Но това не са основания за търсене на дисциплинарна отговорност или за търсене на отговорност на главния прокурор."


Зарков, който с гласа си като депутат в 47-мото Народно събрание, попречи за връщането на хартиената бюлетина, определи пред депутатите от Правната парламентарна комисия трите проекта за промяна в Изборния кодекс като "ненавременни и даже откровено вредни".

 

"Смесено гласуване в големите секции е възможно най-лошият вариант", беше категоричен правосъдният министър: "Има и стандарти за това дали се променят изборните правила преди или след избори, но в крайна сметка тези стандарти не могат да бъдат опазени от тези, които трябва да ги спазват", коментира Крум Зарков, цитиран от БНР. На въпрос дали сме пред избори той отговори: "Възможно е да сме преди избори, най-малкото само няколко месеца със сигурност предстоят местни избори". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2940 |03.11.2022 Крум Зарков: Смесеното гласуване е възможно най-лошия вариант . 5| 3703 |03.11.2022 ”Кои сме ние?” - ”Батальон Угра!” ”Какво искаме?” - ”Кръв!” /видео/ . 0| 7788 |03.11.2022 Крум Зарков: Във всеки момент съм готов да направя нова преписка за отстраняването на Гешев . 5| 2724 |02.11.2022 Мирчев: Никаква хартиена бюлетина, искаме софтуер за машинен вот с пълен достъп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads