Реклама / Ads
1| 4052 |04.10.2022 ПОЛИТИКА

Любомир Стефанов: Има много вождове, а индианците стават все по-малко

.
Любомир Стефанов Източник: БГНЕС
Избирателната активност не е толкова тревожна, колкото изглежда. Отново влязохме в тази парадигма да търсим виновни. Има един проблем и той е, че 2/3 от българите не се чувстват политически представени, затова не са отишли да гласуват. Вторият проблем е защо започват да се търсят извинения между партиите отново да не чуят гласа на избирателите. Това мнение изрази пред БНР политологът Любомир Стефанов.
 

Според него се измества е разговорът за отговорността, който е централен в политическото представителство. По думите му „политиците в България не се държат като такива“.

 

„Не виждаме именно онова, заради което избираме политиците си – тип лидерско поведение. Няма водачи, които да застанат. Да, има много вождове. Очевидно индианците все по-малко стават и затова не гласуваме, но го няма този разговор след изборите какво се случва. Гражданите не отидоха да гласуват, защото не чуха разговора след изборите кой с кого ще се хване под ръка и таз работа – управлението на държавата, ще я свърши. Не защото му харесва, а защото така се прави. Политиците не ги избираме да се харесват, това не е някакво ново шоу, риалити. Политиците обичат така да го разглеждат“, обясни Стефанов.

 

„Почват да говорят как вдигаме барикади, копаем траншеи, червени линии, нови, чертаем. Напълнихме речника с ограничения и разграничения. Някакъв трибализъм се вихри на много първично, примитивно ниво“, допълни той.

 

„Продължаваме Промяната“ отвлече всяка една от темите, с които БСП се хвалеше, че е свършила нещо“, отбеляза в анализа си политологът. По думите му БСП не е успяла „да се обясни“, тъй като не е била субект, а „притурка към ПП в предишното управление“.

 

Според Любомир Стефанов разговорът за оставките в БСП е „странен и неуместен“ и е вътрешен въпрос за партията.

 

„По същия начин може да се запитаме защо Кирил Петков и Асен Василев не подават оставки, тъй като партията им губи четвърт от гласовете от предходните избори. Или куп други партии, които си свиват резултата. Само „Възраждане“ го увеличава“, отбеляза политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5691 |25.08.2022 Аламанов: Много рядко е един военен министър да започне да говори за енергетика . 0| 14998 |27.06.2022 Путин към Макрон: Слушай ме много внимателно. Чуваш ли ме добре? . 0| 11555 |08.05.2022 Проф. Фотев: Радев е много жаден за власт, русофилството е вреден политически феномен . 0| 5776 |18.04.2022 Георги Ганев, ДБ: Коалицията скърца, но може да издържи много дълго време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads