Реклама / Ads
0| 5732 |18.04.2022 ПОЛИТИКА

Георги Ганев, ДБ: Коалицията скърца, но може да издържи много дълго време

.
Георти Ганев
”Тази коалиция изглежда скърцаща, но такива неща могат да издържат много дълго време, защото се балансират взаимно и не се отива в крайности, които събарят цялата конструкция. Въпросът е дали тези лидери, включително Тошко Йорданов, ще намерят това балансиране, а иначе скърцания ще има непрекъснато”, заяви икономистът и депутат от ”Демократична България” Георги Ганев.
 

По думите му ситуацията е криза върху криза и каквото и да се направи няма как да доведе до спад на темпа на нарастване на цените, докато не спадне петролът на международните пазари.

 

"Спирането на доставки от Русия ще прати международните пазари в турбуленция. Това ще доведе до още по-голям ръст на фючърсите, почти сигурно е, че нарастването с тези 2-3 стотинки на ден ще продължи по-дълго време. Намаляването на акциза ще бъде облекчение за известно време, ще намали крайната цена за крайния потребител. Между половин и един милиард могат да намалеят приходите в държавата. Ако се намали ДДС, това няма да нали толкова крайната цена, колкото ще подобри маржовете на продавачите, производителите и парите ще останат при търговците", допълни Георги Ганев пред БНТ.

 

Той се обяви за предвидимо, по добре установена формула, покачване на минималния и максималния осигурителен праг. Георги Ганев подчерта, че няма напрежение в коалицията по тази тема.

 

"Промяната на плоския данък е изключително лоша идея, богатите ще започнат да избягват плащането на този данък по всякакви законни методи. Инфлацията удря бедните много повече. Колкото по-бързо спре войната, толкова по-бързо ще спрем да обедняваме", каза още Георги Ганев.

 

Според него това, че Любомир Каримански беше кандидат за поста управител на БНБ няма да се отрази на работата му в бюджетната комисия. "С Любомир Каримански може да се работи", заяви Георги Ганев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 36915 |11.04.2022 Румен Гечев: БСП напуска коалицията и отиваме на нови избори, ако парламентът подкрепи с оръжие Украйна . 0| 16932 |02.03.2022 Анализатор: Засега формулата на коалицията оцеля, но Борисов май вижда в далечината надежда!? . 11| 15807 |12.02.2022 Петко Георгиев: След решението на КС, път назад за Гешев и този ВСС няма . 12| 11557 |30.01.2022 Ива Митева за възможността за предсрочни избори: Коалицията стои добре. Христо Иванов е по-чувствителен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads