Реклама / Ads
0| 36915 |11.04.2022 ПОЛИТИКА

Румен Гечев: БСП напуска коалицията и отиваме на нови избори, ако парламентът подкрепи с оръжие Украйна

.
Румен Гечев
Дори да има решение на парламента за военна помощ на Украйна, тя няма да го изпълни. Беше казано съвсем ясно от г-жа Нинова, ако има решение на парламента, а аз се надявам такова нещо да няма, че тя няма да подпише решението. Това означава, че Нинова ще напусне правителството, а БСП коалицията. Тогава отиваме на нови избори. Това заяви Румен Гечев от БСП.
 

Според него, който вземе решение за военна помощ за Украйна, ще плати електоралната цена за това: “Ако другите проявят неблагоразумие и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина”.


Нямаме колективно решение, но няма да подкрепим втория кандидат, за да не взимаме страна и да се противопоставяме на нашите партньори в коалицията. След като беше оттеглен единия колега не смятаме да продължаваме раздора като подкрепим единия, заяви Гечев пред Нова телевизия по повод предстоящото гласуване на гуверньор на БНБ.


Той отказа да коментира личните качества на двамата кандидати - Любомир Каримански и Андрей Гюров. Гечев каза, че има възможност Димитър Радев да остане а поста гуверньор на БНБ.


По думите му БСП има най-разумното поведение в коалицията: “Мисля, че случаят с БНБ ще отшуми, защото коалицията има реални ангажименти - съдебни реформи и да преведем българския народ при тази обстановка. Най-важната задача не е да се водят спорове. Имаме сериозни икономически предизвикателства. БСП полага усилия за спокойствие и прилагане на европейски опит”.


По темата с инфлацията каза, че от БСП са били прави като подкрепят мораториум за битовите потребители. По думите му трябва да се гарантират равнища на определени групи стоки. Неговото мнение е, че партньорите от коалицията ще подкрепят фиксирането на цените.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 44413 |01.02.2022 Радан Кънев: Днес трябва да свалим шапка на президента Румен Радев . 0| 3672 |16.07.2021 Станислав Младенов: Планът за възстановяване и устойчивост не бива да бъде ползван като инструмент за натиск . 22| 10966 |29.06.2021 Проф. Антоний Тодоров: „Има такъв народ“ е инструментът за начало на промяната . 16| 6158 |20.05.2021 Румен Петков: Водят се разговори за обединение на левите организации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads