Реклама / Ads
3| 5426 |02.03.2016 ПОЛИТИКА

Мерджанов иска обяснение за оставката на ректорa на МВР

.
Атанас Мерджанов
„Ще приеме ли оставката на ректора на МВР?”. Този въпрос зададе заместник-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на левицата – Атанас Мерджанов на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
 
Той обясни, че предстоят поредните промени в Закона за МВР, които са внесени в НС и по които предстоят обсъждания, според думите на председателя на вътрешната комисия. Социалистът обясни, че е излязла информация, че ректорът на академията на МВР - Бойка Чернева, е подала оставката си поради несъгласие с тези промени. „Отговаря ли това на истината? Ще приемете ли оставката й, каква ще бъде вашата реакция?”, попита той.

Мерджанов подчерта, че никой не отрича правото на министъра на вътрешните работи да проявява характер и да постъпва така, както счита за законосъобразно и в интерес на МВР. "Добре би било обаче със същия размах да постъпвате и към онези служители в системата на МВР, които пристъпват голяма част от своите отговорности", обърна се социалистът към Бъчварова. Той посочи всички пропуснати възможности за справяне с битовата престъпност, както начинът, по който се изпълнява службата по границата „Иначе се получава усещането за двоен стандарт”, категоричен бе той.

Атанас Мерджанов подчерта, че служителите трябва да са наясно с промените, които са предвидени в закона за МВР. "Свидетели сме на постоянен процес на несъгласие и демотивация от страна на всички служители на МВР", заяви Мерджанов. По думите му този процес не е отшумял и всичко зависи от възможностите на вътрешния министър и гаранциите, които министър-председателят дава за стабилността на тази система.

Мерджанов подчерта, че всичко ценно и полезно, направено от предходния кабинет с мандата на БСП, с лека ръка е било отхвърлено. „Това е проблемът на всички нас – отнасяме се с лекота към всички позитивни усилия на органите на сигурност, за да въведат ред в нашата държава”, заключи говорителят на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7569 |28.01.2016 Оставка на Цацаров поиска бившият правосъден министър . 4| 5180 |16.01.2016 И АБВ иска ревизия на коалиционното споразумение . 12| 5493 |16.01.2016 Карадайъ иска цялостен вот на недоверие към кабинета . 12| 5749 |11.01.2016 Станишев: Искам повече опозиционност в БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads