Реклама / Ads
18| 5554 |13.01.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Унищожаването на БДЖ е безумие

.
Михаил Миков
Безумното унищожаване на БДЖ трябва да спре, категорично заяви лидeрът на БСП Михаил Миков. Според бившия министър Мутафчиев пък със спирането на влаковете се нарушава едно от основните европейски права – свободно придвижване на гражданите. От БСП настояват за възстановяване на разписанието на БДЖ.
 
Миков каза още, че унищожаването е част от политиката, проповядвана и от първото правителство на ГЕРБ, която разглежда държавните железници винаги като губещи. Настояваме правителството да излезе с ясна позиция по този въпрос, категоричен бе председателят на БСП.

Миков заяви, че са няколко основните приоритети, които по думите му, очертават последователността на БСП. Най-важните въпроси за българските граждани са работата, образованието, здравеопазването. Българското общество е силно разделено, най-вече икономически и социално, каза Михаил Миков. По думите му БСП ще продължи да води политика, която да води до преодоляване на това разделение. Един от основните проблеми е липата на приемственост. Очевидно и днешното правителство на четворната коалиция няма намерение да води политика на приемственост, каза Миков. През този политически сезон ще наблегне на средното образование. Що се отнася до въпроса за БДЖ Миков заяви, че той е част от политиката, проповядвана и от първото правителство на ГЕРБ, която разглежда държавните железници винаги като губещи. Настояваме правителството да излезе с ясна позиция по този въпрос, каза председателят на БСП.

 Като основна опозиционна сила ще бъдем последователни, в това, което сме обещали. Ще бъдем опозиция, която предоставя алтернативи, коментира още Михаил Миков. Миков коментира още проектите за реформи, както в областта на правосъдието, така и в областта на пенсионната система. Местенето от частните в държаните пенсионни фондове няма да доведе до търсеното доверия, смята още Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5210 |19.12.2014 Миков: Хъб ще има в Турция без Борисов и България . 18| 5545 |02.10.2014 Миков: Капиталът пренебрегва безопасността на труда заради печалби . 7| 6826 |10.09.2014 Миков: Законът за нормативните актове не се чете и не се спазва . 10| 5952 |20.08.2014 Михаил Миков: Обединението на левицата е част от обединението на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads