Реклама / Ads
21| 5915 |01.04.2011 ПОЛИТИКА

Найденов с компромaт на Калинка

.
Калина Илиева
Земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че разполага с компрометиращ аудиозапис на бившата шефка на ДФЗ, сега обект на разследване – Калина Илиева, в който тя изнудва свой служител във Фонда да извърши действия, злепостяващи го.
 

Записът е направен от „директор в ДФЗ” с джиесема му. Преписката по този казус вече се намира в прокуратурата. Преди това Найденов се оплаквал „на когото трябва”, в това число и на премиера Борисов, но развръзката дошла по-късно. Самата Калина Илиева правела това „защото може би е искала да стане министър”, предположи земеделският министър. „Значи тя с Художествена гимназия стана шеф на фонда, защо да не стане една художничка и министър на земеделието”, допълни той.

Признанията бяха направени насред уверенията на Найденов, че писмото, с което Синята коалиция го атакува за корупционни практики, не съществува. Според сините в документа вече бившият директор на ДФЗ Светослав Симеонов твърди, че му е оказван натиск да осигурява “предимство на проекти на фирми, като голяма част от тях са били с проблеми и неотговарящи на правилата”. „Когато някакъв документ се размахва, те трябва да ми покажат оригинала”, настоя земеделският министър. Той обвини сините, че по този начин падали на нивото на РЗС. Подобно писмо не фигурирало в деловодната система на Фонда.

В лична среща Симеонов го уверил, че не е писал такова нещо. „Защото те са идвали при мен – и Симеонов, и другият бивш заместник-директор на ДФЗ Ангел Кенанов, казват, че тя ги кара да се опитват да ме злепоставят по някакъв начин”, призна Найденов. И други служители се оплаквали от Калина Илиева – че ги кара да злепоставят министъра си и да лъжесвидетелстват срещу него.

Иначе смяната на ръководството на ДФЗ нямала никаква връзка с въпросното писмо. Постът аграрно аташе в Брюксел, където е назначен уволненият Симеонов, е изключително важен, смята Мирослав Найденов. Фактът, че досега такава длъжност не е имало, не го притеснява. „Просто сега се налага и решаваме да го правим”, отсече той. Не разбирал намеци от рода, че го пращат на „европейски въздух”,за да му затворят устата. „Брюксел да не е на Марс”, възрази земеделският министър. Той допълни , че естеството на работа на Светослав Симеонов ще бъде свързано с контакт между ДФЗ и ГД „Земеделие” на ЕК.

Първите думи на земеделския министър Мирослав Найденов в кулоарите на парламента бяха: Тази сутрин се съобразих със Синята коалиция и разписах оставката си...

След което обаче побърза да уточни, че това е само първоаприлска шега.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5853 |01.04.2011 Положението е зле, считат българите . 119| 10129 |30.03.2011 Ив. Костов: ГЕРБ да не се преструват, че знаят отговорите на въпросите . 116| 14100 |29.03.2011 Блудният син се завърна . 55| 7594 |29.03.2011 Социолози: Президентските избори са начин на оцеляване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads