Реклама / Ads
8| 4062 |15.03.2024 ПОЛИТИКА

Настимир Ананиев: Вярно ли е, че са изтрити телефоните на Мартин Божанов, иззети от местопрестъплението?

.
Настимир Ананиев Източник: БГНЕС
"Вярно ли е, че близо 70% от ръководните постове и административните ръководители в различните прокуратури  се заемат от „изключителни хора", които са назначени по изключение без конкурси и кои са тези прокурори?", пита още народният представител.
 

Вчера на парламентарната комисия относно изясняване на фактите около смъртта на Мартин Божанов – Нотариуса трябваше да бъде изслушан градския прокурор Илиана Кирилова. Тя обаче отказа да отговаря на въпросите на народните представители и не дойде на изслушването.





Въпреки това, народният представител Настимир Ананиев сподели с комисията въпросите, които той се е подготвил да зададе на прокурор Кирилова. Въпросите публикува и във Facebook.

 

Ето и въпросите на Ананиев:

 

1. Назначена ли е прокурор Илиана Кирилова по изключение, използвайки „специална вратичка" в закона и заобикаляйки конкурс и прескачайки ниво в прокуратурата? Ако да, кок и от кого е станало това?

 

2. Вярно ли е, че е много близка с въпросния Пепи Еврото, с които заедно са били 10 години следователи в Столичното следствие, от къде тя прескача директно в градска прокуратура?

 

3. Участвала ли е в разследването на КТБ и каква е била ролята й?

 

4. Назначени ли са 4 от 6-те и заместници също по изключение, заобикаляйки процедурата за конкурси?





5. Кой е препоръчал заместниците на г-жа Кирилова?

 

6. Вярно ли е, че един от заместниците й - Иво Илиев и апелативният прокурор Радослав Димов - са препоръчвали на административния ръководител на СРП, прокурор Зартова -  Тодор Куюмджиев и Иван Стефанов за нейни заместници и по този начин се е месил в работата й?

 

7. Били ли са заместник градските прокурори Иво Илиев и Божидара Ганева - Димова първи на мястото, на убийството Мартин Божанов – Нотариуса?

 

8. Вярно ли е, че са изтрити телефоните на Мартин Божанов, иззети от местопрестъплението?

 

9. Вярно ли е, че г-жа Божидара Ганева-Димова (съпруга на апелативния прокурор Радослав Димов) – заемаща пост заместник на г-жа Илиана Кирилова, в момента разследва кумата си г-жа Зартова, бивш административен ръководител на СРП?

 

10. Вярно ли е, че близо 70% от ръководните постове и административните ръководители в различните прокуратури  се заемат от „изключителни хора", които са назначени по изключение без конкурси и кои са тези прокурори?

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7202 |14.03.2024 Евгений Кънев: Само си представете премиерът да каже, че има опасност от война с Русия и че България (като Полша) трябва да се готви . 2| 2774 |14.03.2024 Президентът отложи връчването на мандата заради кончината на Патриарх Неофит . 6| 4827 |13.03.2024 Финландският премиер: Русия се подготвя за продължителен конфликт със Запада и е значителна заплаха за Европа . 4| 2902 |13.03.2024 "Алфа Рисърч": За 60% от българите членството в ЕС няма алтернатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads