Реклама / Ads
64| 9474 |16.11.2009 ПОЛИТИКА

Няколко думи за изборите,или защо Дянков ще получи еднопосочен билет за чужбина?

.
Калиопа - муза на науката
Народната любов на българина бързо пламва, но още по-бързо изтлява.
 

Ние, историците, си падаме малко педанти... Ето защо ще разгледаме сухите статистически факти за изборите, наблягайки на следното:

1. Никога избирателната активност в София не е била толкова ниска – излязоха да гласуват едва 22 % от столичани. И не математик може да ви каже,че това означава: не повече от 10 –тина % от общото население на града.

2. ГЕРБ получи с голям зор и със страхотните напъни на съюзниците си 64% от гласовете на гласувалите, при което отчита спад от 9 – 10 % поддръжка от своите избиратели спрямо парламентарните избори. Това не може да означава нищо друго освен утихване на вълната, заляла преди стотина дни страната ни. Вълната на гербероманията.

Аз, като открито декларилал се през последните 20 години привърженик на СДС, виждам в този факт отражение на обстоятелството, че много от моите съмишленици гласуваха, макар и с неохота за г-жа Фандъкова. И бих добавил – народната любов на българина бързо пламва, но още по-бързо изтлява и сънародниците ни почват да се страхуват от прекомерната концентрация на сила у една партия – в случая: ГЕРБ.

3. Няма съмнение, че нашият Премиер е обаятелен и остроумен човек. Той намекна, че би предложил на опонента си Кадиев дори министерски пост...

Както се разбра от още „по-остроумния” Овчаров, този пост най-вероятно би бил овакантения от министъра Дянков. Последният – каза Овчаров – сигурно ще получи в замяна еднопосочен билет за за странство.

И то защо – за поредица от тънкогласни, но страхотно категорични изказвания, като това, че „в БАН работят дълбоко окопали се феодални старчета „ и тази институция (вметвам само – създадена още от нашите хъшове в Браила през 1869 г.) не прави наука и подразбира се – трябва да бъде закрита!

Ще добавя накрая: Браво Дянков - проваляш правителството още на стотния му ден. Браво Овчаров – свали маските на този писукащ човечец и го прати в историята. За никого не прозвучаха достоверно последвалите опити да се замаже СТРАХОТНИЯ ГАФ НА ДЯНКОВ с обяснения от рода на това: ”Ама ние искахме друго да кажем. То Академията трябва да се реформира...”.

„Не нам, не нам" – биха казали братушките – гафът е грандиозен и отваря пропаст между правителството и интелигенцията!

И колкото по бързо Кадиев, или някой друг бъде поканен на овакантения стол на финансов министър, толкова по-добре ще бъде за цяла България.

Иначе – честита 10% победа на ГЕРБ в „синя" София – това все пак е едно успокоение, че поне две години няма да ни юркат да се редим пред урните, в търсенето на НОВИЯ МЕСИЯ.

Д-р Георги Генов – н.с. в БАН
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 8064 |15.11.2009 М. Заимов: Българинът иска юмруци, а не демокрация . 35| 6671 |13.11.2009 Първанов сърдит, българите слушали повече Обама . 6| 6387 |13.11.2009 Десни дилеми . 10| 6397 |12.11.2009 Идеалният кмет - умен мъж, кореняк-софиянец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads