Реклама / Ads
69| 9231 |19.04.2014 ПОЛИТИКА

Николай Бареков: Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа

.
Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. "Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното – страната ни се превръща в европейско гето", добави още той.
 

Според него дебатът у нас не е между ПЕС и ЕНП, защото в България те са в слаба позиция. "Алтернативата на цялото статукво сме ние. Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден се бори навсякъде с тези две партии и именно това прави политическия дебатът в България малко по-различен, отколкото този в Европа", коментира Бареков.

Посланията ни са прости – българите заслужаваме повече, а тезата ни е, че политиците ни измамиха българския народ и не договориха с ЕС правила и шансове, които народът ни заслужава, каза Бареков. Вместо това е унищожено земеделието, индустрията, европейските фондове бяха изхарчени за магистрали, които не съществуват, не се влагат пари за здравеопазване, за образование и всичко това накара чест от младите хора да напуснат страната, а тези, които оставаме, затъваме в едно гето, коментира лидерът на ББЦ.

Реформаторският блок и Меглена Кунева не могат да са конкуренти на "България без цензура", защото не съществуват в много населени места, освен в центъра на София. Според него тази формация няма да се пребори на евровота. В момента четири са големите партии, които биха влезли в новия европарламент, а ББЦ е единствената нова. Иначе Меглена Кунева се срина заедно с Радан Кънев и Корман Исмаилов, точно, защото носят основна вина за българския преход. "Забележете – всички водачи на листи от останалите партии са представители на Тройната коалиция, която всички ние не харесвахме и изгонихме от властта. Бойко Борисов беше по това време главен секретар на МВР, Станишев беше премиер, Калфин вицепремиер, а Кунева – еврокомисар, Делян Пеевски заместник министър", заключи Бареков.

Той добави още, че на ДПС трябва да се отнеме ролята на балансьор в политиката. Като пример за злоупотреба на движението с тази позиция той даде Благоевградския регион, където назначеният от ДПС областен управител буквално дерибействал. Това, според Бареков е възможно, защото той на централно ниво играе с БСП, а на местно с ГЕРБ. Това му дава възможност ненаказано да прави каквото си иска и да сече гори. "Точно заради това е нужна една центристка формация, проевропейска като нашата, която да бъде в ролята на този, който ще балансира в парламента, защото да бъдат в тази роля ДПС и "Атака" е меко казано екзотично", мотивира се Бареков.

Лидерът на "България без цензура" съобщи още, че има три предложения към коалицията от големи европейски партии. "Ние обаче не робуваме на клишета. България затъва в криза, а Европа във философска криза. Не мислим, че проблемите биха се решили само с ляв или само с десен инструментариум. Поставили сме си за цел и там да сме в центъра и ще приемем тази оферта, която е най-изгодната за българските граждани", категоричен беше Бареков.

Според него няма друга възможност за излизане от кризата, освен предсрочни парламентарни избори. "Но те не могат да се случат с европейските. Оптималната за това дата е октомври. Нека парламентарният вот се състои тогава, за да може зимата да я посрещнем с едно правителство на националното обединение. Иначе БСП и ДПС ще организират поредната скъпоструваща авантюра, която ще плати българският народ, когато се отиде на избори през февруари-март, защото ще дойдат след тежка зима, изпълнена с катаклизми. А що се отнася до Борисов, който иска избори сега, това е така, защото започва да му пари под краката заради международното разследване за "Кокаиновите крале", каза Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 8006 |19.12.2013 М. Димитров: Старите партии нямат бъдеще, бъдеще има Реформаторския блок . 50| 13766 |06.02.2013 Станишев чисти листите от старите муцуни . 39| 11143 |28.10.2011 Николай Слатински: Първанов спари въздуха на „Дондуков”2, проветрете го . 32| 7186 |12.05.2011 Дядо Николай анатемоса "пещерния национализъм" на Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads