Реклама / Ads
12| 7198 |02.11.2021 ПОЛИТИКА

Николай Слатински: Каквито ни управляващите, такова и обществото ни. Олеле!

.
Николай Слатински
Жалко, жалко, че моите думи, думите на такива като мен нямат никакво значение нито за обществото, нито за управляващите. Обществото ни демонстрира висша степен на абсолютно безхаберие, допотопно мислене, магарешки инат и ниска интелигентност. Политиците са бавни, подтичващи след събитията, изоставащи от процесите, постоянно мислещи как решенията им ще се отразят на техния рейтинг, глупаво надяващите се, че ще им се размине.
 

В момента ние имаме ужасен резонанс. Резонанс е съвместното и взаимно усилващо се действие от два печални факта.


Първият печален факт е антиваксърството на българския народ. Сто пъти писах – ние не можехме като държава, здравна система, обществон и индивидуално здраве да си позволим такова малоумно антиваксърство. Антиваксърството е при ковид наливане на спирт в огъня, гасене на пожара с бензин.


Вторият печален факт е адският малшанс да сме в година на перманентни избори. Още по-печален е този факт след некадърното, неграмотно, необмислено и нескопосано управление на кризата, заложено и наложено от властта на ББ. Да правиш три пъти избори по време на Трета и Четвърта вълна на пандемията, това е политически пир по време на пандемична криза.


Да, лично мен ме боли, че моите думи, думите на такива като мен нямат никакво значение нито за обществото, нито за политиците!

 

Аз от месеци предупреждавах за Четвъртата вълна, систематично пишех за нейната неизбежна опустошителност, за катастрофичните последствия от нея, затова, че тя е национално бедствие.

 

Сега, чак сега властта прозря, че става дума за национално бедствие.

 

Аз от месеци критикувам правителствата – редовно и служебно, техните премиери и министри, двете председателки на парламента, президента – че никой от тях не започна кампания в подкрепа на ваксинирането. Всички до един се държаха като скрити антиваксъри. Президентът каза нещо, което – при всичките ми уважения към него – е глупост! Аз, рече той, си се ваксинирах без да вдигам много шум! Каааак!? Именно шум, агитация, убеждаване, призиви към обществото са нужни. Политиците са лидери, а не мушмуроци, които крият от народа имунизирането си, сякаш е нещо недостойно или защото народът може да ги разлюби. Политиците водят, те са начело, те са отпред, те са знамето в борбата за националното ни оцеляване…

 

Аз от месеци наред ще се скъсам да пиша какво безумие, какво самоубийство е цлокупното ни антиваксърство; че имунизирането е единственото ни достъпно не намаляващо, а минимизиращо риска поведение срещу страшния вирус от ново поколение – хем вирус, хем гадост, която има отделни проявления на изкуствен интелект – сканира организма и обществото за техните критични уязвимости и удря точно там, където здравето на човека или обществото е най-слабо. Но народът ни тъпо и дебилно се отдаваше на антиваксърска оргия.

 

Аз от месеци наред пиша за необходимостта здравната ни система спешно да създаде 10 000 ковид места в болниците и 1000 – в интензивните отделения, да се даде глътка въздух от властта и обществото на медиците, защото силите им ще се свършат, те ще бъдат на изчерпване. Нула емоции – малко като спадне вирусът и настъпва отпускане като за световно, започва едно нехайство, върви един непукизъм, за които нямам цензурни думи.

 

Вече писах за Солитона на Пандемията – за разрушителната единична вълна, солитон, чрез която вируса руши и помита всичко пред себе си. Солитонът, тази мощна вълна сега беснее, бесува и да си съдерем сега задниците от мерки и имунизиране, ще изпием гадно горчивата и горчиво гадната чаша на бедата до дъно! Ние не бива да се самозалъгваме, трябва да се стегнем, мобилизираме, да дишаме дълбоко през стиснати зъби, да се подготвим психически, че ще губим близки, роднини, приятели, познати.

 

Завърших горния текст така – ще го приведа едно към едно:
Късно е вече, печално късно е да си правим илюзии, че ще ни се размине. Четвъртата вълна ще бъде 2 пъти по-тежка от Третата вълна, 4 пъти по-тежка от Втората вълна и 8 пъти по-тежка от Първата вълна...

 

Значи ли, че не трябва да правим нищо и да сме като глупавото мишле в гюма с мляко, което си казало, че като не умее да плува, то ще загине и затова скръстило лапички на гърдичките и потънало?

 

Не, не значи!!!!

 

Ние трябва да сме като умното мишле в този гюм. То решило да не се даде мърцина, махало, махало с лапички, избило каймака, стъпило на него и изскочило от гюма. Спасило се.

 

Ние сме призвани и призовани да правим през тези две седмици максималното, да упеторим темповете на имунизация, да се мобилизираме като общество, да подтикнем политиците към анти-ковид лидерство!
Тогава?

 

Тогава да, Солитонът на Пандемията все едно ще ни разкаже играта по катастрофичния начин, но - както сочи Теорията на вълните - след него с известно забавяне на времето ще се появят нови вълни на постепенно затихване, вторични вълни, допълващи вълни, остатъчни вълни.

 

И ако ние ОТ ДНЕС променим като общество и власт самоубийственото си отношение към ковид, тези последващи вълни няма да довършат пъкленото дело на Солитона на Пандемията, а ще бъдат много по-безобидни и затова, макар и изтерзани от Солитона по неописуем начин, ние ще можем да се справим с новите последствия от тях.
И нещо още по-важно, ще можем да създадем условия, при които Петата вълна да бъде много по-слаба и лишена от свой брутално връхлитащ нов Солитон.
Накратко, сега вече няма да ни се разминат тежките последствия от изпуснатата да беснее криза, но по-нататък вече значително ще ни олекне!
А това няма да е никак малко. Особено след опустошенията на сегашната Четвърта вълна!
...
Ама и аз съм един. Защо ли пиша всичкото това и си късам нервите и сърцето. Отлично се знае, че моите думи, думите на такива като мен нямат никакво значение нито за обществото, нито за управляващите. И е глухо за гласовете на разума.

 

Обществото вярва лекомислено и леконравно на лъжепророци.
Управляващите вярват единствено на себе си. И са глухи за гласовете на разума.

 

Каквото ни обществото, такива и управляващите ни.
Каквито ни управляващите, такова и обществото ни.

 

А после Олеле!
Олеле я!

 

Николай Слатински

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 24384 |08.10.2021 Николай Милчев: Герджиков е само функция на Бойко-Борисовата омраза и интереси . 153| 19746 |12.07.2021 Слави Трифонов прави правителство, Николай Василев е предложението за министър-председател /видео/ . 3| 4457 |08.04.2021 Николай Николов: Ще следя зорко ремонта на трасето на трамвай №5 . 3| 4655 |19.03.2021 Николай Николов: Нужен е регистър на подлезите в София
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads