Реклама / Ads
25| 6397 |21.05.2016 ПОЛИТИКА

Нинова: Не преговаряме с ГЕРБ

.
Корнелия Нинова
Не се договаряме за общо управление. Не се поддавайте на манипулации и внушения, заяви в речта си лидерът на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на НС на БСП. Ето още от думите на Нинова:
 

Уважаеми другари и другарки,

            Честит избор в Националния съвет на БСП. Бъдете здрави, работоспособни и успешни. Конгресът ни възложи да създадем организация и изпълним решенията му.

            Да прекратим спора каква партия сме. За нас има ляво и дясно в политиката, с много ясни разграничителни линии. Ние сме автентична, лява, социалистическа партия. Едно от доказателствата за това е нашата програма. Но думите и документите трябва да се превърнат в действия. И при това в незабавни действия. Налага го и променената политическа обстановка след Конгреса. С две думи тя е: Политическа криза.

            Правителството на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ беше създадено като клуб по интереси. И когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури. Но за времето, в което съществуваше, нанесе тежки вреди на България: загроби я с 16 млрд. лв. дълг; даде възможности на големите фирми и монополи да доразбият българската икономика и да злоупотребяват над българския потребител. Водени само от една цел – парите, да разградят здравната, образователната и пенсионната системи. Конституционната социална държава няма никакъв смисъл и съдържание за тях. Ние сме длъжни и можем да ги спрем и да променим политиката. Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството му е вредно за България. По този въпрос не може да има никакви спекулации.    

            Предайте на другарите в страната – не преговаряме с ГЕРБ! Не се договаряме за общо управление. Не се поддавайте на манипулации и внушения. Като се върнете по места, моля започнете мобилизация и вдигайте партията за подготовка за предсрочни избори. Днес да дадем категоричен отпор на още една манипулация. Никой от нас не е водил нито предконгресни, или следконгресни разговори с АБВ за обединение. АБВ е част от политическото статукво. Ние сме промяната на това статукво. Ние сме опозиция на управлението, в което те участваха. Само ние бяхме последователно против новия дълг, геноцида, наречен здравна реформа, съсипването на българското образование и социалния срив. Новосъздадената опозиция АБВ се оказа: „Преоблякъл се Илия, пак в тия”, защото на четвъртия ден в опозиция  подкрепиха промяната в кабинета. Можем да разговаряме с всички лявомислещи, но категорично не приемаме менторски тон, назидания и размахване на пръст, водачество в ляво, към което БСП да се присламчва. Още повече, че механичният ни сбор с малки партии не носи голямата сила, от която имаме нужда. Силата са хората, у хората е силата.

            Незабавно започваме от другата седмица широк кръг разговори със земеделски кооперации, съюзи на лекари, учени, потребителски съюзи, студенти, майки на деца с увреждания, пенсионерски съюзи, синдикати и всички граждански структури в ляво. И започваме с тяхна подкрепа и от тяхно име да правим политики за лявомислещи хора. Поемаме инициативата, превключваме на високи обороти и преминаваме към изпълнение на следващото решение на Конгреса: опозиция и алтернатива на правителството на Бойко Борисов. До две седмици в парламента започваме внасянето на първите антимонополни закони и реализирането на една мащабна законодателна програма в две насоки – връщане на държавата в икономиката и социалната държава. Заедно с новоизбраните съвети и новите експерти към тях започваме от другата седмица алтернативните си действия за развитието на България.    

            Веднага след избора на Бюрото, правим организация и тръгваме в страната. Още първото заседание ще бъде изнесено - в Благоевград. Започваме от проблемните организации и решаваме откритите им въпроси насвякъде в страната. Обсъждаме с тях предстоящите президентски избори и формулата ни за участие.

            Още на следващото заседание на Националния съвет ще ви предложа и ако приемете, да направим вътрешнопартийно допитване как и с кого да участваме на предстоящите избори. Вие всички ще решите това. Никакви задкулисни сценаристи няма да ни вкарват в игричките си и да упражняват собствената си политическа несъстоятелност на гърба на БСП. Партията, цялата и само тя, ще реши този въпрос. Дотук с приказките, минаваме към действия: Ясна и категорична лява опозиционност, нов национален план за развитие на България и за живота на хората. Максимална мобилизация в страната.

Да покажем какво може БСП.

На работа!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7006 |24.04.2016 Корнелия Нинова: Цел №1 на БСП е да даде на младите истинска кауза . 27| 5268 |20.12.2015 Нинова: Само БСП е алтернатива на управлението . 6| 6421 |27.11.2015 Нинова: Управляващите не могат да правят бюджети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads