Реклама / Ads
0| 6411 |07.04.2022 ПОЛИТИКА

Пак скандал между ”Продължаваме промяната” и ИТН в Народното събрание

.
Напрежението между две от управляващите партии ”Има такъв народ” и ”Продължаваме промяната” нараства след нов скандал тази сутрин в парламента. Със спор започна пленарният ден, след като в залата дойде регионалният министър Гроздан Караджов, за да поиска депутатите да разрешат продължаване на работата по ремонта на пътищата, тъй като АПИ е с вързани ръце заради течащи процедури по обществени поръчки.
 

Точката в дневния ред по програма е обсъждане и приемане на проект относно констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Председателят на Народното събрание Никола Минчев (ПП) обаче не позволи тази точка от дневния ред да бъде първа, като се обоснова, че няма внесен доклад от бюджетната комисия.


Това провокира остри реплики от страна на "Има такъв народ". Ива Митева от партията на Слави Трифонов скастри Минчев да спазва правилника и да позволи обсъждането на точката от дневния ред, както е по програма. "Не може да отпадне по ваше лично решение. Още повече, че Комисията по регионално развитие е гледала тази точка, решението е гледано, но председателят не е подписал доклада", коментира Митева и призова Минчев да си влезе в ролята на председател на парламента и да започне да прилага правилника. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов нарече ситуацията "шизофренизъм". И разкри, че доклад липсва, защото депутатите от "Продължаваме промяната" изпратили есемеси, че няма да присъстват на заседанието.


"Това го има в дневния ред, гласували сме го, подкрепили сме го. Ако не го направим и има катастрофа и паднал мост със загинали хора, това ще бъде ваша отговорност", предупреди Йорданов. "Ако имате проблем с осъзнаването и разтълкуването, има достатъчно специалисти, които ще ви го разтълкуват", каза още депутатът от ИТН по повод предложенията на Гроздан Караджов. И посочи, че правилникът трябва да се чете с довода - "не е "Война и мир".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8681 |17.03.2022 Шоу в парламента между ГЕРБ и шефа Никола Минчев . 20| 44482 |08.12.2021 Изненада! ”Продължаваме промяната” цака КНСБ и ”Подкрепа” в Тристранката . 14| 7450 |29.11.2021 135 политики са договорили лидерите на ”Продължаваме промяната” . 23| 37393 |25.11.2021 Политологът Димитър Ганев: Конфликтите между Радев и Петков започват, когато правителството започне да маха кадри на служебния кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads