Реклама / Ads
62| 10607 |25.04.2012 ПОЛИТИКА

Първанов бие отбой в битката за БСП

.
Битката вече не е равностойна...
Георги Първанов ще се откаже от битката за лидерския пост в БСП. Последните анализи на екипа му показали, че губи социалистическото съревнование със „заека” Станишев. Вече твърдо 2/3 от номинациите за шефския пост са за Сергей Станишев. 90 организации са посочили него, а само 43 – Георги Първанов.
 
17 номинации е получил и дежурния резервен играч Янаки Стоилов. На „Позитано” 20 се говори, че тези, които са зад Стоилов в последния момент ще дадат вота си за Станишев. Това означава пълен разгром за доскорошния президент.

Щабът на Първанов бил свикан спешно миналата вечер да обсъди положението и следващите ходове. Засега се избистря идеята седмица преди конгреса през май Първанов да се откаже. В периода до 19 май трябвабо да бъде убеден Станишев да приеме офертата Първанов да бъде предложен на най-големия партиен форум за почетен председател или председател на Изпълнителното бюро, каквата длъжност в момента няма.

Първанов обаче не се отказвал от мечтата си да стане министър председател. Той смятал, че ще е консенсусна фигура след парламентарните избори през 2013 г., когато на ГЕРБ ще се наложи да търси коалиционни партньори. Бившият президент се надявал, че с подкрепата на ДПС, движението на Меглена Кунева и БСП, ще получи заветния пост, научи Фрог нюз от „червени” депутати. Според тях обаче желанието на Първанов се превръща все повече в утопия. След конгреса той можел въобще да се окаже излишен и вреден за партията след агресивните атаки, които отправи към Станишев. Скандалите около золумите в НСО и централата на разузнаването също се били отразили доста лошо на имиджа на бившия държавен глава. „Да ходи на лов в Пернишко и да държи речи на ППО в Ковачевци”, иронизирали зевзеци от кръга около младия лидер. Очаквало се на конгреса да изгубят позиците си в партията последователи на Първанов като Румен Петков, Кирил Добрев, Младен Черевняков и други.  Те щели да изхвърчат от ръководните органи на БСП, а местата им да заемат хора на Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 178| 38198 |17.04.2012 Първанов срещу Първанов в 10 рунда . 99| 11266 |03.04.2012 Първанов: Н. Младенов съсипа Външно повече от Стоян Ганев . 84| 7818 |01.04.2012 Станишев: Първанов може да обърне БСП към ГЕРБ . 105| 10175 |30.03.2012 Първанов обвини Станишев за скандален клип в интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads