Реклама / Ads
69| 7557 |20.01.2012 ПОЛИТИКА

Г. Първанов: Б. Борисов надмина Волен Сидеров

.
Г. Първанов
Очаквам да продължи бавенето и разкарването на топката за АЕЦ "Белене", предвиди президентът.
 

Изказванията на премиера Борисов през последните дни са елемент от поведението на Борисов, каза по НТВ президентът Георги Първанов.  За него по-лошото било, че това не било изтървана реплика, а елемент от поведението на премиера, част от неговата стратегия. Борисов смятал, че с прости думи и език, близък до разговорния, което дълго време постигал, печелел по-голямата част от обществото. Сега обаче прескочил граница, която била недопустима, каза Първанов и добави: "Премиерът умее да подменя нещата по един великолепен начин. Скоро някой го попита защо не е парламента, а той отговори: “Защо Първанов не е в парламента?” Президентът не се отчита в парламента, обясни още Първанов.

Пагубно е политик да показва така емоциите си, коментира още Първанов, според когото това било лоша тенденция, опасна за българската политика изобщо. Не ми се мисли докъде ще стигнем, ако всеки тръгне да говори така. Преди две години казах на закачка, че ГЕРБ се атакизира. Премиерът надмина в много отношения Волен Сидеров, отчете президентът.

Протестите звучат убедително, констатира още Първанов. Щом работниците са изработили нещо и им е обещано да им се плати, това трябва да се изпълни, иначе идеята за държавността рухва. Защо работниците, служителите, зърнопроизводителите, например, да бъдат коректни към държавата, ако тя не е коректна към тях. Защо бизнесът да е акуратен към държавните институции, след като се знае, че държавата има задължения към бизнеса, попита той.

Очаквам да продължи бавенето и разкарването на топката за АЕЦ "Белене", прогнозира още Първанов. Бих искал този проект да се реализира ускорено. Нека премиерът да реши кои са най-добрите параметри за България, нека да се намерят тези гаранции, които защитават българския интерес. Бавенето на води до нищо, разтакаването може да доведе до това, реакторите да бъдат продаден на друг. Турция и Румъния ще реализират своите проекти и балканският пазар, към който се стремим, ще бъде зает, а така проектът “Белене” ще се обезсмисли, заключи Първанов, според когото идеята за президентска република в България към момента била рискова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6823 |17.01.2012 Г. Първанов: Президентът не преразпределя; влиянието е друго . 93| 9087 |13.01.2012 Първанов: Бойко, идвам . 34| 14056 |04.01.2012 Х. Александров: Борисов или губи контрол, или прави спектакъл . 76| 10397 |01.01.2012 К. Парамов: Управлението на Б. Борисов е най-необходимото в този момент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads