Реклама / Ads
105| 10206 |30.03.2012 ПОЛИТИКА

Първанов обвини Станишев за скандален клип в интернет

.
Георги Първанов
Авторът на разпространения в интернет клип “Дуел между Станишев и Първанов” най-вероятно е същият, който през 2009 година преди парламентарните избори пусна клипа с брадвата. Тогава този клип съсече БСП на вота. А финансирането на клипа със сегашния дуел между мен и Станишев сигурно е от останали пари по лобистки проект за изчистване имиджа на България.
 

  

С тези твърдения от ефира на БНТ бившият президент Георги Първанов завоалирано обвини настоящия лидер на БСП Сергей Станишев като поръчител и инициатор на тиражирания сега в интернет клип, в който Първанов стреля по лидера на ПЕС, привиждайки му се като архар.

 

Експрезидентът смята, че мултимедийното филмче е с много лоша естетика и не отразява истината за лидерския дебат, който тече в момента в БСП. Той отново декларира, че връщането му в политиката е единствено заради тежкото състояние, в което е изпаднала партията – губи пет поредни избора, заковала е рейтинга си на незадоволителните 17%. Първанов предлага новият лидер на столетницата да бъде избран с директен вот от всички членове на партията. Това можело да стане през юни, а преди това на конгреса през май да се гласуват нови правила за избор на председател, така както действа ПАСОК в Гърция.

 

Георги Първанов не подмина и горещата тема от последните дни, за окончателното спиране на проекта АЕЦ “Белене”. Той обяви, че ако 2013 г. БСП спечели парламентарните избори отново ще отвори проекта “Белене”. На този етап обаче бившият държавен глава заяви, че действа да инициира подписка за стартирането на референдум, на който народът да реше бъдещето на ядрената ни енергетика. Той смята, че по такава важна тема не е достатъчно само решението на парламента.

 

Първанов обвини правителството на ГЕРБ и премиера Борисов, че са били непоследователни по темата Белене. Но не пропусна да отбележи, че вина за провала на новата АЕЦ носи и Тройната коалиция, с премиер Сергей Станишев.

 

Правителството на Станишев можеше да подпише още няколко споразумения, за да бъде проектът наистина вече необратим. Аз им дадох зелена улица за действие и нямам вина, че чисто управленски не са успели да се справят, коментира още Първанов.

 

Той определи като много сериозна грешка, че по времето на Тройната коалиция е индексирана цената, на която ще бъде построена “Белене” и е била завишена с над 1 млрд. евро.

 

Някой трябва да бъде наказан за това, да се види кой е подписал тази индексация, настоя бившият президент.

 

Той окачестви като спекулации твърденията, че АЕЦ “Белене” ще струва на българите няколко десетки милиарда.

 

Реалната цена е около 6 млрд. евро и всичко друго са некоректни твърдения, изтъкна Първанов.

 

Той смята, че на площадката на Белене веднага може да започне монтирането на готовия руски реактор, а ако той се прехвърли за 7 блок на АЕЦ “Козлодуй”, това може да стане едва след 15 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 8390 |29.03.2012 Р.Овчаров: Не сега, а 2009 Станишев трябваше да слезе от лидерския пост . 68| 11214 |14.03.2012 Дончева: Първанов предава хората си, а Станишев обича ласкателите . 43| 6725 |11.03.2012 Първанов: Борисов “играе театър” с бонусите на чиновниците . 62| 8411 |07.03.2012 Р. Петков: Първанов най-става за шеф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads