Реклама / Ads
67| 6465 |30.04.2013 ПОЛИТИКА

Първанов: ГЕРБ не пречупи гръбнака на организираната престъпност

.
Източник: Булфото
Управлението на ГЕРБ дойде с обещание за нов морал в политиката, казаха, че ще пречупят гръбнака на организираната престъпност и точно в това се провалиха.
 

Tова заяви в Първомай Георги Първанов, президент на България от 2001 до 2011, съобщиха от пресцентъра на Областния съвет на БСП-Пловдив.

„Вместо да се занимават с борба срещу престъпността, те се заеха да подслушват българските граждани - лекари, бизнесмени, медии, еврокомисари, президента. И тук има нещо много важно - ГЕРБ подменят темата. Но е важно да знаем, че са се ползвали парите на хората и то са се ползвали срещу гражданите за целите, за облагите не на една партия, а на двама души. Това е най-големият провал - провалът от гледна точка на морала на политиката", заяви Първанов.

„Следващият провал на това управление е в областта на социалната и икономическата политика. Какво направи за бизнеса държавата - преди 3,5 години аз и експертите в президентството предложихме бюджетния дефицит да е до 3%. И това предложение имаше своето икономическо измерение. На първо място държавата трябваше да се разплати на бизнеса, за да се съхрани нивото на заетост. Но Симеон Дянков реши - дефицитът ще е нулев, за да влезем в Еврозоната. Оказа се непостижима цел, чийто провал доведе до 13% безработица, по официална статистика, а всъщност е доста по-висока, да не говорим за младежката безработица, която е една от най-високите в Европа. И това е другия жесток провал на това управление - в социалната политика", каза още червеният политик.

"ГЕРБ се оправдават ежедневно с предишното правителство. В годините и аз съм бил критичен към правителството на Тройната коалиция, но ако се направи сравнение, то плюсовете са за управлението през 2005-2009 година - категоричен бе Първанов. - Само кадърните, способните, отговорните хора могат да ни извадят от кризата, никакви обещания, никакви чудеса. И затова аз защитавам нашата програма. Това е качествена, силна, работеща програма, в нея няма изхвърляния, няма крайности. И давам веднага пример ангажиментите ни за майчинството - в нашата програма има заложени работещи решения. За пенсиите - връщаме се към швейцарското правило. Зная, че това не е много, но е в пъти повече от това което ГЕРБ реализира и сега предлага на българските граждани.

В нашата програма се ангажираме за 250 000 нови работни места. ГЕРБ мълчат по този въпрос, оправдавайки се с това, че не държавата отваря нови работни места, прави го бизнеса, но държавата е тази, която трябва да създаде условия за това."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 7437 |29.04.2013 Скандалите разколебават електората на ГЕРБ . 197| 10199 |28.04.2013 НЦИОМ: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат със сигурност в новото НС . 151| 8132 |27.04.2013 ГЕРБ води с 9% пред БСП, но губи периферия . 78| 7649 |19.04.2013 Г. Първанов: Неприятно е, че БСП спада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads