Реклама / Ads
41| 13052 |24.11.2009 ПОЛИТИКА

Първанов в нагласено интервю при Слави

.
Георги Първанов Източник: Вяра Йовева
„Не употребявам думи като „война” и „битки”. Но между мен и министър-председателя има напрежение”. Това заяви президентът Георги Първанов в „Шоуто на Слави” по bТВ.
 

Разговорът бе обявен предварително и в шоуто бяха променили програмната схема – комедийните скечове бяха свалени в понеделнишката вечер. Близки до шоуто споделиха, че това е направено, за да не се правят асоциации с високопоставения гост. Всъщност такова било условието на държавния глава и неговия екип.

Първанов не отрече, че има идея да създаде нов политически проект в лявата половина на политическия спектър.
Президентът заяви, че имал разногласия с новата власт, но не посочи конкретно какви. Говореше гладко, с отмерени жестове и готови тези. Това явно издаваше, че въпросите са му били дадени предварително и съветниците му са подготвили отговорите.

Почти цял час той не каза нищо конкретно. Критиките му се позоваваха на пожелания и констатации от сорта: неподготвеността на правителството за проектите в енергетиката и дали трябва да се стимулира повече потреблението като път за излизане от икономическата криза.

Основната част от интервюто, протекло съвсем спокойно за Първанов, беше посветена на личните му проблеми в отношенията с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и министъра на финансите Симеон Дянков, както и на слуховете за създаване на президентска партия. Темите не бяха нови, нямаше и провокативни въпроси.

Три дни преди интервюто в шоуто същите въпроси бяха експонирани и коментирани от депутата от БСП Румен Петков пред телевизия Про:бг. Бившият вътрешен министър не спести похвалите си за Първанов и го обяви за „най-успешният политик след 1989 г. у нас”. Логично било именно той да реализира амбициите с политиката и след изтичане на президентския мандат.

Първанов намекна, че е възможно да реализира новите си планове за след 2011 г. не чрез политическа партия, а чрез форми на гражданското общество. Ловко избягна конкретния отговор дали с лицето си ще застане зад новия проект.
Бе категоричен обаче, че в БСП повече няма да се връща.

Президентът все пак призна, че не е критикувал достатъчно тройната коалиция. Така косвено той призна, че упреците на Бойко Борисов в това отношение са справедливи.

Колкото до ловните му подвизи, президентът отрече всички слухове и заяви, че отстрелвал само хищници и всъщност държавата му дължала цял кубик дърва за добре свършената работа. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5740 |23.11.2009 Първанов щял да остане в политиката и след президентстването си . 35| 6670 |13.11.2009 Първанов сърдит, българите слушали повече Обама . 12| 5475 |12.11.2009 Първанов да си отзове посланиците, независимо от извинението . 23| 6411 |09.11.2009 Костов и Атака искат импийчмънт на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads