Реклама / Ads
78| 9711 |29.04.2015 ПОЛИТИКА

Петър Кънев: Русия е изненадана от отказа ни за парада на 9 май, не за "Белене" и "Южен поток"

.
Петър Кънев
По покана на ръководството на една от големите политически парламентарни сили в Русия „Справедлива Русия” и лично на нейния председател Сергей Миронов – един от големите приятели на България, народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Петър Кънев и Чавдар Георгиев бяха гости и докладчици на международен форум. На него участваха на над 40 делегации от много европейски и азиатски държави, включително и от Латинска Америка.
 
Присъстваха гости и от доста международни организации, Социалистическия интернационал, ПЕС, ПАЧИС.

„Това беше едно знаково посещение на български парламентаристи по покана на руските им колеги”, каза Петър Кънев. Той обясни, че темата на форума е била „Солидарният отговор на глобалните предизвикателства - пътят към справедливия мир”, а дебатите са били изключително интересни и са протекли в един ден. Кънев, като един от 7-те говорители на пленарния блок, засегна темата за бежанската вълна, проблемите за България и Европа и за човечеството. Народният представител обясни, че са били проведени работни срещи със Сергей Миронов - председател на партията, Михаил Емилиянов, първи зам.-председател на фракцията на „Справедлива Русия” в руския парламент и зам.-председател на комисията по икономическа политика. „Договорено беше размразяване на парламентарните отношения между двата парламента и да се изпрати покана от руската комисия по икономическа политика за посещение на българска делегация в руския парламент. Основна тема ще бъдат икономическите проблеми на настоящия етап, проблеми в туризма и енергетиката. Проведохме дълги разговори и с посланика Бойко Коцев”, обясни Кънев.

Чавдар Георгиев изнесе лекция в една от кръглите маси на форума, свързана с енергийни и екологични проблеми.

Народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ коментираха, че голямата изненада за руската страна не са били проблемите с АЕЦ „Белене” или „Южен поток”, а отказът на България да изпрати държавна делегация в Русия по повод  9 май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4895 |16.04.2015 Кънев: София харчи твърде много за твърде малко . 16| 5872 |09.04.2015 Р. Кънев: ДПС стреля срещу най-силния министър в кабинета . 18| 5266 |05.04.2015 Станишев: Изборът между Европа и Русия е фалшива алтернатива . 22| 5701 |30.03.2015 Кънев: Прокуратурата да провери Пеевски за фалита на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads