Реклама / Ads
240| 10673 |26.04.2012 ПОЛИТИКА

Петър Николов: В ДСБ ги е страх да кажат на Костов да си ходи

.
Петър Николов
Няма смисъл да се иска оставката на Костов. В ДСБ членуват убедени костовисти. На тези хора не може да кажеш, че Костов трябва да си отива. Това обяви в ефира на Би Ти Ви един от младите в ДСБ Петър Николов, който заедно с Христо Ангеличин обяви, че двамата преминават към политическия проект на Меглена Кунева.
 

 

Според него костовистите смятат, че никой в ДСБ няма морално право да иска оставката на Командира. Николов обаче счита, че Иван  Костов е пропуснал  момента, когато е трябвало да се оттегли – след изборите 2009 г. И понеже той е бил в ДСБ по свои убеждения и винаги се е опитвал да казва каквото мисли, затова съвсем открито е напуснал партията, без каквито й да са задкулисни интриги.

 

Петър Николов разказа, че с Меглена Кунева го срещнал човек от предизборния щаб на Прошко Прошков - Иван Стамболов, блогър, личен приятел на Кунева.

Срещнах се предубеден с нея. Нищо не ми е обещавала досега. Политолог съм, занимавам се с историята на българската десница и се уверих, че движението на Кунева не е поредното менте, за какъвто смятам ГЕРБ, а реален десен проект, обясни Николов.

Той е категоричен, че у нас дясното има нужда от авторитети, не от изяждане. Затова, ако е на мястото на Иван Костов, би се оттеглил от политика, за да запази лицето си.

 

Младият политик призна още, че ще се опита да привлече към Кунева и другите двама, които напуснаха Костов - Прошко Прошков, който според него е най-успешният политик на ДСБ, и Даниел Митов.

Около напусналите 21 души ДСБ има някаква героизация. Всеки от разделилите се с партията на Костов е разбрал, че идеите му не се приемат в организацията му. Когато говорим за тези хора, трябва да знаем, че става дума за индивидуални проекти и много вероятно е те да са свързани с пари и постове. Така активистът на партията на Костов д-р Петър Москов опонира на доскорошния си съпартиец Петър Николов в студиото на Би Ти Ви.

 

Москов обясни, че за него ДСБ е реформаторската част в българското политическо общество и изобщо не се влияе от фиксацията върху личността на лидера й Иван Костов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 105| 7008 |24.01.2012 Кунева: Полицейският страх влезе във вените ни . 49| 9015 |15.09.2011 Румен Христов: Плевнелиев, спомни си Петър Младенов! . 56| 6667 |12.05.2011 Забавно е как някои се страхуват дали ще се кандидатирам за президент . 64| 14576 |13.04.2011 Д. Иванов: След кризата в България идва страхотен кошмар и колапс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads