Реклама / Ads
32| 7631 |22.03.2021 ПОЛИТИКА

Петър Славов: Още през 2015 година можехме да прочистим отбраната от хора на ГРУ

.
Петър Славов
Развихрилият се (предизборен) ”шионски скандал” ме подсеща, че с Мартин Димитров и Методи Андреев още от 2015 г. настоявахме, архивите на т.нар. ”Военно разузнаване” да бъдат предадени за проверка на Комисията по досиетата и последната да обяви лицата с принадлежност към комунистическите (в това число и съветските) тайни служби.
 

Не един, а двама директори на службата в МО отказаха да изпълнят закона и разпоредбите по нашето настояване на тогавашния министър на отбраната и грижливо кътаните тайни си останаха скрити.

 

Сега същите тези, дето 11г. (уж) ни "пазят от комунистите", а тогава в сговор с БСП не ни подкрепиха в усилията за публичност и разобличаване на доносниците от ДС във военното разузнаване, пак искат да ни пазят от тях?!!


Много активната пък сега прокуратура не счете за необходимо тогава да изяси, има ли данни за престъпление при отказа да се изпълни законът и тези архиви да бъдат предадени там, където законодателят е предписал!

 

Що се касае за отиващия си парламент и партиите на статуквото, представени там, очевидно единственият въпрос за "архив" на МО, който ги е интересувал, е бил за Военния филмотечен фонд - нищо за Военно разузнаване, обаче.


Оставям за размисъл на всеки един от нас, дали ако още през 2015 г., соченият за "резидент" ръководител на схемата беше установен като сътрудник на ДС и ГРУ, а нищо чудно и останалите му "съмишленици", цялата твърдяна за действаща от години престъпна схема, нямаше да бъде прекъсната още тогава!

 

Със сигурност, едно от първите ни парламентарни питания, ако бъдем подкрепени с преференция 105 , ще бъде за това, каква част от този архив остава непредадена, кога ще бъде изпълнен законът и той ще бъде даден на Комисията, за да стане ясно лицата, разследвани в този "шпионски скандал", имат ли принадлежност към комунистическите тайни служби - ДС и/или РУМНО.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6218 |02.03.2021 Президентът на Северна Македония нападна Румен Радев . 21| 7028 |02.02.2021 Политолог поиска от Борисов да не крие кандидата на ГЕРБ за президент . 55| 9634 |14.01.2021 Марешки продължи с бруталната атака срещу президента Радев . 60| 11211 |12.01.2021 В президентството: Караянчева сравни Радев с Тръмп - оспорвал вота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads