Реклама / Ads
3| 6509 |10.10.2017 ПОЛИТИКА

Политолог: Няма как политици, участници в една голяма корупция, да се борят с нея

.
За този елит, който виждаме в Консултативния съвет, ще се съглася с лидера на „Воля“ Марешки, който казва, че точно тези участници в голямата корупция няма как да преборят корупцията.
 
Това каза в студиото на телевизия BIT политологът доцент Момчил Дойчев.

"Защото у нас става дума за гранде корупция, която дори и в латиноамериканските държави не е позната“, изрази мнение той и посочи, че има големи фирми в България които от години не плащат данъци, като "Лукойл" България.

Дойчев напомни, че не е уместно да се употребява термина „липса на кворум“ за Консултативния съвет, защото това не е орган, който се избира.

Според него, БСП и Румен Радев имат претенцията да диктуват дневния ред на обществото."Битката с корупцията трябва да се води от структура, която да има точно такава задача. Трябва да се предвиди и промяна в прокуратурата ,която е изградена по съветски образец и да има независим орган, който да проверява главния прокурор", допълни Дойчев.

Той прогнозира, че и на второто насрочено от президента заседание по темата може да няма кворум и отново да отсъстват важни политически лица.

Дойчев определи вкарването на САЩ в делото на КТБ като "забележително събитие", което може да разплете много корупционни схеми в най-новата ни история. Политологът призова премиер и президент да не се бият "кой да води бащина дружина", а да създадат един работещ закон, който да се бори с "гранд корупцията".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9743 |14.08.2017 Бойко Рашков: Има идеи за разследване на политици, включително от ДПС . 5| 6321 |10.08.2017 Политолог: Кабинетът ще ни управлява с декоративна програма и с лозунги . 0| 5208 |03.07.2017 Политолог: Партиите имат интерес от гетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads