Реклама / Ads
63| 5826 |05.12.2014 ПОЛИТИКА

Посланик Исаков: Загубихте "подарък от небето" - "Южен поток"

.
Юрий Исаков и Бойко Борисов
"Никой не дава просто така "от небето" подаръци, като "Южен поток". Някой предлагал ли е нещо подобно на България като "Южен поток"? Когато се предостави подобен щастлив случай или щастливо развитие на събитията, трябва да се бориш за него. Ако трябва и зъби да се показват, ако трябва да се отстояват националните интереси - всичко се получава.Това е коментарът на руския посланик в България Юрий Исаков за "Южен поток".
 
Ако обаче само говорим, че сме малки и нищо не можем - ще си останем малки и нищо неможещи", заяви Исаков.

Посланикът на Русия в България Юрий Исаков коментира ситуацията около спирането на газопровода „Южен поток” и новите възможности пред страната ни да си осигури руски природен газ от Турция.Според него, принадлежността към дадена група или съюз, като НАТО, Европейския съюз, или каквото и да е друго обединение, абсолютно не изключва всяка страна участничка, съблюдавайки груповата дисциплина, едновременно с това да може да се бори за своите национални интереси.

"Постоянно чувам - ние сме малка страна, какво можем да направим сами. Тази позиция не е особено продуктивна. В същия Европейски съюз има страни, които са абсолютно съпоставими с България и по размер, и по икономическа мощ, и по политическо значение. Те обаче намират в себе си сили за отстояване на своите национални интереси. Тук обаче не достига едно нещо и то е политическата воля", заяви ИсаковПосланикът.

Той каза още, че не може да гадае какво ще се случи, тъй като живеем в свят, в който всеки се бори за своето място под слънцето и в това няма нищо лошо.

Той обясни, че Владимир Путин е казал ясно, че проектът "Южен поток" е приключил.

"Той обаче каза още, че ако се сметне за целесъобразно, ние, довеждайки газ до турско-гръцката граница, ще сме готови за възможност там да създадем газов хъб, т.е. площадка с необходимата инфраструктура за снабдяване с газ на страните от Югоизточна Европа, в това число и България", каза Исаков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4664 |05.12.2014 Волен Сидеров хвърли оставка като зам. председател на комисия . 17| 6289 |04.12.2014 Борисов: Изказването на Путин от Анкара е преднамерено . 12| 5440 |04.12.2014 А. Гълъбов за Фрог: Путин изнудва ЕС и натиска България с „Южен поток” . 26| 5309 |04.12.2014 България няма да е разменна монета между Русия и Запада!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads