Реклама / Ads
1| 4694 |22.11.2022 ПОЛИТИКА

Прокуратурата си направи пиар от гонката с каналджия край София и ранения полицай. Що така, госпожо Милева?

.
С 50 листа криминално досие бил шофьорът на буса с мигранти, който удари полицейска кола тази сутрин на входа на София. Каналджията се казва Найден, а освен виновен за инцидента се оказа и удобен за пиар на прокуратурата. 
 

Пред “24 часа” говорителката на обвинител №1 Сийка Милева използва случая с пострадалия полицай, за да попита как е възможно униформени да “спират с телата си нелегални мигранти”, а същевременно някои да говорят за спад на престъпността. 

 

"Следва ли такъв човек спокойно да се разхожда сред нас и да се чувства недосегаем, да не се подчинява на полицейско разпореждане, да се движи с голяма скорост, вероятно над 100 км в час, и буквално да "лети" директно към полицейския бус, без да извърши никаква маневра с цел да избегне удара. Не намалява скоростта, сякаш умишлено иска да се забие в него", коментира Милева.

 

Тя даже охотно предложи да “предостави доброволно телефона си на всеки един, който твърди, че няма престъпност”. Вероятно обаче преди това би изтрила всички съобщения от абонати като Pi ar Sevi Boiko.

 

“Да видим дали в рамките само на 24 часа ще издържи психически на докладваните случаи от страната за разпространение на наркотици, убийства и грабежи на възрастни хора, нелегално преминаващи мигранти и пътнотранспортни произшествия, в които на пътя загиват нашите деца”, посочи Сийка Милева и възкликва: 

 

“Хора, в каква държава живеем?! Какво правим с нея?” 

 

И ние питаме същото, госпожо Милева. Питаме се в каква държава живеем, след като корупцията у нас вирее като банани в Папуа Нова Гвинея, а прокуратурата не прави нищо по въпроса.

 

Питаме се също защо от такива случаи обвинението си прави пиар и при подобни битови престъпления (които не са никак маловажни) изплува лъскавото теме на господин Иван Гешев, който иска “правна реформа” и се хвали с борбата с битовата престъпност. Извличането на дивиденти от подобни случки е гнусно. Меко казано. 

 

“Катастрофите са ежедневие, мигрантският натиск расте, а усещането у гражданите за абдикация на държавата се увеличава. Тази вълна от престъпност ни залива непрекъснато и ние трябва да изплуваме, защото в момента се давим. Няма справедливост", посочва Милева в интервюто си за “24 часа”. 

 

Тук сте права, госпожо Милева.

 

Катастрофите са наистина ежедневие. Особено напоследък. Дори ще припомня случая с Георги Семерджиев - надрусаният бивш футболист, който помете две млади момичета на столичен булевард. Заговори се за полицейски чадър, но се заговори още и за затворени очи в прокуратурата. Два пъти.

 

Защо така, госпожо Милева? Питам само. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10078 |06.10.2022 Проф. Емилия Занкина: ГЕРБ няма да направи кабинет, всички партии се надяват на повече гласове при нови избори . 0| 5442 |18.07.2022 Асен Генов: Свърши омагьосването на прехода - ще направи ли десницата съюз с БСП? . 0| 5005 |08.07.2022 Ако ДБ получи мандат от президента, ще направи и невъзможното да състави правителство . 0| 11106 |24.03.2022 Бойко Рашков показа документ: Досъдебното производство към Асен Василев е политически акт на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads