Реклама / Ads
43| 10872 |25.04.2019 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Йончева и Габриел се плюят, а няма решение за ”апартаменгейт”

.
Радан Кънев
”Докато Елена Йончева и Мария Габриел се плюят, никой не дава решение за ”апартаменгейт”, ние имаме НАП, имаме прокуратура, ще имаме европейска прокуратура, надявам се да има ревизии, проверки и там където става дума за злоупотреба с европейски средства, ще има европейско правосъдие и така трябва да бъде.”
 

Това заяви по Нова тв Радан Кънев, водач на листата на "Демократична България".


"Няма вътрешни и европейски теми, Европа отдавна не е чужбина.Темите, по които съм силен - енергетика, отбрана, европейско правосъдие, българските национални теми и болки имат своите решения през българските институции и през европейските. Ние българите имаме много ниско доверие към националните си институции, а гледаме към европейско ниво, не деля нещата, изборите не са репетиция, а защита на национални политики.", каза още той.

 

Кънев посочи, че има като цяло има неразбиране до степен на неграмотност какво представялат европейските институции, като смята, че можем да влияме на тези процеси.





"Много се ядосвам, когато се каже, че България е малка, тя е малка само с политическия капацитет на своите лидери. България е малка, защото Борисов е малък в Европа. БСП, ВМРО и ВОЛЯ водят антиевропейска кампания. Да си против Европа, означава да си против мира на децата и внуците", обясни Кънев.

 

Според него нашият глас в Европа ще тежи когато е силен, когато е компетентен. БСП и ГЕРБ колкото и да се плюят, те знаят че еднакво си могат, едните са децата на комунистическата номенклатура, другите са шофьорите, посочи водачът на "Демократична България"

 

"Този антиевропейски образ който Нинова гради, както и ВМРО и ВОЛЯ, който казва, че отива там да се бори например с третия пол, а такъв пол няма, отива в Европейския парламент да си клати краката", смята Радан Кънев и добави:

 

 

Кънев посочи, че работи за активно европейско правосъдие, с което това чувство за безнаказаност да отпадне и заяви, че всичко, което е придобил като имушество, освен една кола втора употреба, е придобито преди да влезе в политиката.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 17631 |24.04.2019 Социологът М. Мирчев: Голяма е разликата между къщите на Манолев и Йончева . 14| 6063 |23.04.2019 България вече не е обетована земя на журналистиката, негодува Йончева . 24| 10093 |19.04.2019 Р. Кънев: Кражбата на еврофондове е основа на корупцията в България . 11| 5716 |17.04.2019 Елена Йончева: Всяка четвърта българка е обект на насилие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads