Реклама / Ads
139| 9473 |10.05.2012 ПОЛИТИКА

Седесари стягат куфари за ГЕРБ

.
Хората на Командира побързаха да обявят, че отново са готови дружно да атакуват урните
Цели структури от СДС може да се влеят в редиците на ГЕРБ след 15 май. Виновникът за поредното люспене отново ще бъде Иван Костов.
 

По-точно намерението на ръководството от "Раковски" 134 да играе заедно с ДСБ на парламентарните и европейските избори. Според значителна част от сините нова прегръдка с Командира окончателно ще удуши СДС, пише Стандарт.

На 15 май Националният изпълнителен съвет на СДС трябва да каже "за" или "против" Синята коалиция. Хората на Командира побързаха да обявят, че отново са готови дружно да атакуват урните. От СДС обаче още умуват дали и този път трябва да вкарват Костов в парламента. В НИС има 102 човека, като засега силите са 50 на 50. Твърдо против съюза с Костов са софийската, пловдивската, бургаската и отчасти варненската организация, коментират запознати.

"Има няколко свободни електрони, които в последния момент могат да обърнат резултата", прогнозират от високите етажи на СДС. И добавят, че големият въпрос е дали въобще ще има коалиция. Ако тя се случи, споразумението лесно щяло да бъде подписано. В него е записано, че СДС ще води 17 парламентарни листи в страната, а ДСБ - 14. От софийската организация дори настоявали пропорцията да е 20:10 в полза на СДС с мотива, че от партията на Иван Костов вече нищо не е останало след напускането на повече от 20 човека в столицата. Сред тях са емблематични имена като Прошко Прошков, Христо Ангеличин и Петър Николов. Последните двама вече са в "България за гражданите" на Меглена Кунева. За разлика от тях седесарите, които се гласят да напуснат "Раковски" 134, ще се влеят в ГЕРБ. Надяват се на топли кресла на подходящи длъжности, топят ги техни съпартийци. Става дума най-вече за софиянци и бургазлии, коментират запознати. Те смятат, че ГЕРБ е естественият партньор на СДС в дясното, а не Кунева.

Новата версия на ДСБ плюс СДС ще бъде коалиция на лицемерието, коментират сегашни десни депутати. Те са твърдо против съюза с Костов. "На миналите президентски избори Мартин Димитров и Иван Костов не можеха да се гледат. За всички е ясно, че не искат да са заедно. Но тъй като и двамата искат да са депутати, а се страхуват да останат сами и извън парламента, ще се прегърнат. Затова това ще бъде коалиция на лицемерието", категорични са парламентаристи.
Едва ли обаче Мартин Димитров ще послуша шефа на предизборния си щаб Борис Марков, който е твърдо против коалицията с ДСБ. "Въпреки номерата, които му скрои Костов, той се страхува да не би СДС да не влезе в парламента", обясняват запознати.

В същото време мнозина не са убедени, че дясното обединение със сигурност ще прескочи бариерата за парламента. "Хората ще гласуват за ГЕРБ, защото искат да правят кариера, която те могат да им дадат. За нас няма да пуснат бюлетини, защото ние само се караме и нищо не им предлагаме", казват те. И допълват, че в редовете на СДС в провинцията имало доста лузъри - хора, които нищо не работят и са членове на партията. Те само плетат интриги, като дойдат избори, не могат да организират пет човека да гласуват за "Раковски" 134. Мартин Димитров обаче разчитал на тях да го преизберат за лидер на СДС това лято.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 141| 17816 |10.02.2012 Стягат нова тройна коалиция с премиер Меглена Кунева . 17| 30947 |02.12.2010 Политик и спонсор на НДСВ, РЗС, и ВМРО-НИЕ носи куфарите на Агджа? . 16| 13154 |20.01.2010 Желева си тръгна, да се стягат Нанев, Иванов и Фидосова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads