Реклама / Ads
22| 6488 |12.03.2010 ПОЛИТИКА

Шоуто на Първанов - (епи)криза на един залязващ автократ

.
“Искането за импийчмънт е продължение на шоуто”, каза днес водещият, сценаристът и режисьорът на “Шоуто на Първанов”.
 
“Аз никога , дами и господа, не съм си позволявал подобни обидни квалификации”, заяви още той по повод на опонента си Дянков пред събралите се журналисти ( сред които моя милост, наречен от него ехидно “безобиден журналист” във в. “24 часа”). Минути по-късно обвини депутата Асен Агов в “пошлост”.

“Разговорът беше интелигентен, беше конструктивен” продължи да ехидничи водещият на шоуто, подигравайки се на унижения от него Дянков.

“Нашата сговорчивост и коректност не бива да се тълкува като слабост”, допълни фронтменът на шоуто , чиято изява с унижаването на Дянков, беше определена от един от най-известните специалисти по менталните проблеми в България д-р Николай Михайлов като проява на насилие.

“Премиерът Борисов и ГЕРБ стават заложник на “костовизацията””, декларира пак той, споменавайки общо 8 пъти Иван Костов – многократно повече от когото и да било друг в тази своя пресконференция.

“Диалог под сатъра на импийчмънта не може да има. Ако не бъде съкратена процедурата, ние просто ще работим в друг режим”, отсече като с ятаган този благ човек, който обича да говори за мир.

“Не съм убил архар! Няма възможност да бъда уличен в лъжа. Бил съм достатъчно честен и почтен пред българското общество. Не разчитайте, че от този храст ще изскочи заек”, започна да повишава тон, когато колегата Сашо Диков го попита дали би подал оставка, ако бъде хванат в лъжа. И се скара на Диков, че е отнел половината време от пресконференцията – първата негова лъжа, документирана пред нацията!

“Какво ще правя, си е моя работа”, тросна се уж благият шоумен Първанов, отказвайки отново да ни осветли за плановете си да прави в бъдеще своя партия.

Представяйки се ( в отговор на верноподанически въпрос на “ 24 часа” за това, че на гърба му се упражнявали разни медии) за най-нападания български политик в медиите, шоуменът Първанов излъга втори път чрез претенцията да бъде най-голямата медийна жертва сред българските политици.

После намекна, че може да прибегне и до “съдебната власт” с цел да подкрепи твърдението си колко е търпим към критиките.

При липсата на микрофони в залата, опитите на единствения бунтар в залата, Сашо Диков да поиска отговори на своите въпроси, бяха надежно отстреляни от водещия шоумен, който призова журналиста да се “успокои”.

Накрая косвено засегна темата, повдигната от моя скромна милост, дали е бил на един рожден ден с едни хора – отново повишавайки тон заяви, как охраната му не проверявала кой присъства на такива събирания…

Ино Инджев
Ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 11878 |02.03.2010 Президентът Първанов като бог Уран . 41| 13032 |24.11.2009 Първанов в нагласено интервю при Слави . 25| 5719 |23.11.2009 Първанов щял да остане в политиката и след президентстването си . 35| 6662 |13.11.2009 Първанов сърдит, българите слушали повече Обама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads