Реклама / Ads
0| 10743 |27.05.2009 ПОЛИТИКА

Силистра представи най-младия кандидат за Европейския парламент

.
Галина Райчева Източник: Вяра Йовева, Неделчо Хазърбасанов
"Спазвайте правилата и успехът няма да закъснее, придържайте се към правилата".
 
С тези думи заместник-председателят на Европейската
либерално-демократична и реформистка партия Йоханес Либих, който е
датски депутат в ЕП, откри в Силистра
митинга-концерт, посветен на европейските избори.
 На него бяха представени кандидатите за евродепутати от листата на НДСВ.

България, като нова страна членка, е нормално да има
проблеми, защото все още не прилага всички правила така, както
ги прилагат останалите страни членки, каза Либих.

Важно е да изберем такива
хора, които Европа да чува, такива хора, които Европа да
уважава, които имат качества да вземат решения, заяви пред обществеността на Силистра
сегашният депутат в Европейския парламент и кандидат
за още един мандат Биляна Раева. Тя
изрази увереност в успеха на най-младия кандидат за член на ЕП
в листата на НДСВ - Галина Райчева.

ИЗКАЗВАНЕ НА ГАЛИНА РАЙЧЕВА
на предизборната среща в Силистра

Здравейте скъпи съграждани,
скъпи гости и приятели,

Не мога да скрия вълнението си, че тук, от тази сцена виждам толкова много усмихнати, позитивни и ентусиазирани хора от различни поколения, обединени от идеята, че всяка положителна промяна за нас, за града ни, за България се реализира с приятели, съмишленици и доверие. Благодаря от сърце на всички вас, и специално на младите хора като мен, които искат да бъдат активни и да използват знанията и енергията си, за да променят страната ни!



Сред вас виждам съученици и приятели от детството ми прекарано тук. Благодаря ви, че приехте поканата ми и сега сме тук на площада. Още от древността хората са се събирали в центъра, на площада, за да споделят мнението си и да вземат важните за всички решения.

ПОЛИТИЧЕСКО ПОСЛАНИЕ

Искам да благодаря от сърце на силистренци, които ме номинираха да се включа в изборите за евродепутати. Бяхме наколко кандидати, но след интервюта и разговори се спряха на мен. Винаги съм имала интерес към политиката и съм вярвала, че чрез нея човек може да реализира идеи, да извърши промени, полезни за обществото. Не членувам в никаква партия, но ми допадат идеите и либералната философия, които НДСВ и лидерът й Симеон Сакскобурготски реализират в България.

 Някой ме питат дали не ме притеснвява факта, че съм на 10-то място в листата. За мен е предизвикателство, че съм избрана и съм част от евролистата на НДСВ. Гордея се, че съм сред такива доказали се политици като Меглена Кунева и Соломон Паси. Ако ние, младите хора, вървим по техните стъпки, сигурна съм че страната ни ще тръгне напред. В личен план се радвам, че ще представлявам родния си край Силистра. Добре обмислих решението си и сама поех отговорността. Хората ми се доревиха, а семейството ми ме подкрепи. Затова съм амбицирана да вложа знанията и уменията си в добрите начинания за България и всички нас.

Особено важни за мен са хората и просперитета на родния ми град Силистра и на Крайдунавския регион. Вярвам в европейското им развитие и бъдеще. То е свързано с р. Дунав, която е не само най-краткия път от и към Европа, а и ни приобщава към другите народи и култури. Дунав е директната ни връзка с европейския пазар и е реална възможност за създаване и развитие на ефективни икономически отношения. Приоритети за мен са привличането на инвестиции в модерното земеделие, туризма и внедряването на европейските стандарти в хранително-вкусовата промишленост, както и в инфраструктурните регионални проекти.

ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

Качественото образование на младото поколение обаче трябва да бъде една от основните цели и инвестиции на обществото ни. Защото страната ни има реален потенциал и именно ние, новото поколение, трябва да реализираме европейското й бъдеще. Говоря по този начин от опита, които имам, защото през години на обучението ми в чужбина, винаги съм искала да се реализирам в България. Вътрешно знаех, че мястото ми е тук, на тази земя, българската, моята, родната. Вложеното в мене и доброто ми образование още повече ме амбицират да приложа знанията си и уменията си в България.

Затова тук, от тази сцена, заобиколена от моите приятели и съграждани, искам да ви уверя, че ще вложа цялата си енергия и придобити знания изключително в каузата – деца и младите хора да бъдат мотивирани, да им създадем условия и да гарантираме възможност да получат качествено образование тук, или в Европа и чужбина. Сигурна съм, че когато си част от глобалния свят, когато се докоснеш до различните култури и си достатъчно самостоятелен както в решенията, така и в отговорностите си, когато съумееш да се справяш сам в една изключително конкурентна среда, само тогава разбираш, колко е хубаво да се върнеш в България, да материализираш знанията си и да приложиш наученото в професионалната си практика и кариера. Защото, колкото повече сме младите хора, които мислим по този начин, толкова по-бързо ще променим живота на семействата си, на града си, ще съградим новото поколение българи. Сигурна съм и вярвам в това!

ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

В условията на криза за нашият регион – Златна Добруджа - особено важно е развитието на модерно и конкурентноспособно земеделие. Бъдещето на българското земеделие е в малките семейни ферми, които произвеждат продукция за собствена консумация и предлагат част от нея на пазара. Това е и успешния европейски модел. Развитието на такива семейни ферми у нас вече се финансира със средства от ЕС. Те са подходящи за производството на еко и биопродукти, които все повече се търсят на европейските пазари. За да постигнем експортна ориентация на българските селскостопански стоки е необходимо да повишим тяхната конкурентноспособност.

Инвестициите в земеделието, преработвателната промишленост, създаването на животновъдни ферми, овощни градини, нови масиви със житни култури, оранжерии са предпоставка нашия регион да развие по-широко потенциала си. Важното е парите да стигнат реално до хората и бизнеса, които само така могат да усетят ползите от членството ни в Европейския съюз.
https://www.galinaraicheva.eu/
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6762 |27.05.2009 БСП блокирала разследване за връзката на Я. Янев със службите . 13| 5473 |26.05.2009 Днешната прегръдка на БСП и ДПС била цинизъм . 4| 6228 |22.05.2009 Алина Добрева: Европарламентът е мисия . 1| 9537 |25.05.2009 Театърът на властта през погледа на Влади Въргала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads