Реклама / Ads
17| 6211 |18.06.2011 ПОЛИТИКА

Социолози: Опозицията се уплаши да бутне кабинета

.
Вотът не беше добре замислен, защото се оказа, че никой няма намерение да свали правителството.
 
Това каза в предаването на Емил Кошлуков в ТВ 7 социологът Юлий Павлов. "Опозицията се изплаши от това да падне точно сега кабинетът", бе категоричен Павлов. Социологът Цветозар Томов също застана зад тезата му.

Относно позицията на Синята коалиция на проведения вчера вот на недоверие към кабинета „Борисов", Томов заяви, че тя е била правилна. Павлов поясни, че дори и да има нов вот на недоверие, вкаран от БСП и ДПС, той пак няма да мине.

„Времето помага на всички опозиционни сили, защото управляващата партия губи доверие всеки ден, заяви Томов. Той каза, че е трудно да се каже към момента кой ще бъде на балотаж на президентските избори. ГЕРБ, БСП и Кунева имат шанс за президентския пост, заяви Цветозар Томов. Павлов от своя страна поясни, че подкрепата за ГЕРБ към момента е достатъчно висока. „Мачът на балотажа ще бъде между БСП и ГЕРБ", каза още той.

Пред Крос пък политологът Татяна Буруджиева заяви, че партиите са използвали вота на недоверие, за да решават собствените си проблеми. „Партиите затънаха повече в решаване на собствените си проблеми и интереси, вместо да се насочат към гражданите. Смисълът на един вот е дебатът, който дава възможност на всеки да представи собствените си виждания и хората да могат да оценят”, каза тя. И определи решението вотът да не бъде отразяван по националните медии като „безотговорно”.

По думите й поведението на Синята коалиция и „Атака”, които не участваха нито в дебатите по вота, нито в гласуването, е новост. „За мен, като наблюдател, това беше малко странно поведение. Сините досега бяха най-критични в тази част на икономическата политика на правителството. Явно те не можаха да преглътнат това хапче, че точно темата, по която две години критикуват, беше иззета от левицата”, коментира политологът.

На въпрос дали все пак е имало някаква полза от този вот на недоверие или той е останал една пропусната възможност Татяна Буруджиева посочи: „Партиите си решиха някои проблеми и си изчистиха позициите, с които влизат в предизборната борба. Включително и ГЕРБ – те много ясно застават на една позиция, че бидейки на лидерското място ще останат сами и няма да допуснат никакви хора около тях. Що се отнася до нас гражданите - никаква полза, тъй като изобщо нямаше разговор по това какво правим с проблемите”.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 9451 |06.06.2011 Социолози: Кунева се договаря с партии зад гърба на избирателите . 55| 7595 |29.03.2011 Социолози: Президентските избори са начин на оцеляване . 38| 8327 |03.08.2010 Социолози: Рейтингът на Цветанов стопиран; Борисов качва; Първанов -трети . 11| 6023 |29.02.2008 Декоративната роля на опозицията или номерът на лъжливото овчарче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads