Реклама / Ads
16| 16246 |14.05.2019 ПОЛИТИКА

Според Месинг Порожанов ще обеднее след оставката, а следващият ще е…

.
Волф Месинг
Министърът на земеделието Румен Порожанов подал оставка. Датата е 14 май. Приятна дата за рожденици като Марк Зукърбърг и царя на плаката Тони Ганчев, но тъжен за семейство Порожанови. Очевидно премиерът Борисов е поискал министърът да си тръгне и той се е вслушал в съвета.
 

Порожанов казал, че напуска, за да не влияят скандалите около него на правителството. Според нас обаче причината е, че има големи, ама наистина големи съмнения, че той и членове на семейството са се облажили с милиони от еврофондове и програми, докато е управлявал фонд „Земеделие“. Подчертавам „съмнения“, защото нищо още не е доказано и не е ясно дали въобще ще се докаже. Както не е ясно дали въобще ще се разследва както трябва. Стана традиция оставката да бъде спасителен пояс за давещи се политици и управленци. Оттегляш се, страдаш няколко дена и след това започваш да си харчиш спестяванията.






На 10 май във Фрог нюз публикувахме коментар със заглавие: Предсказанието на Ванга за подводницата ”Курск” има връзка с Порожанов и Домусчиев. В него има абзац: „Вече и в Курило са наясно, че Порожанов ще обере пешкира за тъмната част в източването на еврофондовете. Вий жертва паднахте в неравна борба… така става. Главата му е нужна за отчета пред Брюксел, че се прави нещо по източването на европарите. Порожанов е перфектната жертва в името на прогреса, стабилността и бъдещето на управлението. Освен това, да погледне какво пишат за него свинемедиите и ще му стане ясно, че е в края на пътя. Очевидно вече не е от полза на Кой и присъдата е произнесена. Дано е скътал някой лев в офшорки или чужди банки, та поне наследниците му да ги ползват“.

 

Никой не се е правил на Ванга, защото и в Курило са знаели какво ще се случи...






Чувам, че Софиянски много бил обеднял“. Така преди години тогавашният главен прокурор Никола Филчев коментира пред журналисти неуспешните опити бившият столичен кмет да бъде осъден. Нещо подобно се случи след това и с бизнесмена Любомир Павлов, за когото прокуратурата твърдеше, че е натрупал незаконно около 300 милиона. После и за него се говореше, че се простил с немалка част от сумата, за да излезе сух от хватката на обвинението. Слухове, разбира се, но не е лошо Порожанов да анализира тези и други подобни сюжети. За всеки случай, а не защото прокурорите са корумпирани.

 

Да видим обаче дали държавното обвинение, КПКОНПИ, ДАНС, ГДБОП, МВР, НАП и други структури ще бъдат толкова активни, колкото в случаите с критикуващи властта, прокуратурта и Д.П. А дано, ама надали, както казала циганката по повод очакванията да е девствена в първата брачна нощ.  

 

В коментара от 10 май се говори и за Кирил Домусчиев, новият собственик на Нова тв. Нашето предвиждане е, че и той ще „яде дървото“, защото други почнаха да се разпореждат с покупката му. Няколко важни фигури бяха вече освободени от медията, а мълнии в гилдията сочат, че тези дни се очаква нови знакови имена да се разделят с телевизията. Кой командва в Нова? Кой? Ами този, който командваше и в ТВ-7, Който накупи куп медии с пари от КТБ и който се оказа, че нямал нищо общо с фалираната – май с негово участие – банка. Процесът спрямо собственика на „Лудогорец“ ще е по-бавен, но е необратим. Такива са правилата, наложени от тези, които днес са най-големите му приятели и чадъроносци. Тук е така.






През 1939 година феноменалният поляк Волф Месинг предсказал, че Хитлер ще бъде мъртъв, ако почне война на Изток – Съветския съюз. Според някои дори отгатнал, че това ще стане след 6 години. Фюрерът първо се смял на прогнозата, после се ядосал, след това обявил награда за главата на Месинг, а на 30 април 1945 г се самоубил в Берлин.

 

Понякога не е нужно да притежаваш способности като на Месинг и Ванга, а просто да следваш логиката на натрапения модел. Което означава, че няма да е голяма грешка, ако погледнем към туризма…

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5608 |14.09.2018 ”Галъп”: Според 63 % от българите образованието в училищата у нас върви към по-лошо . 7| 8525 |13.11.2017 Според Цветан Цветанов президентът Радев завижда на Борисов за признанието в Европа . 2| 10789 |27.04.2017 Първо във Фрог: #КОЙ слага Румен Порожанов за земеделски министър . 15| 5669 |03.10.2015 Аман! Според ЦИК "Кой уши байрака“ на турски не е нарушение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads