Реклама / Ads
84| 7843 |01.04.2012 ПОЛИТИКА

Станишев: Първанов може да обърне БСП към ГЕРБ

.
Сергей Станишев
Ако Георги Първанов спечели лидерския пост в БСП, е възможно да обърне партията към ГЕРБ. Затова на предстоящия конгрес през май БСП трябва да определи политиката си към ГЕРБ и как ще се отнасяме към тях след предстоящите парламентарни избори. Важното е на този конгрес БСП да каже “не” с ГЕРБ, защото държавата сега се управлява като в Африка.
 

  

Това обяви от ефира на ТВ 7 лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев, който бе гост на Николай Бареков.

 

Според Станишев Бойко Борисов съзнателно внася хаос в държавата, за да има нужда от спасител. Това, в което живеем е полицейска държава, хората не смеят да говорят на глас. Има масово обедняване, 400 хиляди са вече безработните, поскъпването на стоките и във всички свери, няма надежда за хората. Държавата се разпада, институциите не работят нормално и умишлено се търси силната ръка.

 

Така Сергей Станишев определи резултата от управлението на ГЕРБ. Той декларира, че е против задкулисните играчи и недостойните договорки в политиката и държавното управление.

 

Лидерът на БСП бе категоричен, че не се опасява от лидерската битка в партията и от евентуалната възможност Първанов да заеме поста му.

 

Искам да продължа промяната в БСП, тя да не е партия на прехода, а модерна, лява, европейска партия, заяви бившият премиер.

 

Той отказа да разкрие дали подозира Георги Първанов като поръчител на скандала с австрийския лобист Хохегер. Според Станишев обаче в сделката с лобиста нямало нищо некоректно и незаконно, още повече, че била одобрена и от Сметната палата. Но в дъното на скандала той съзря политически причини.

 

Настоящият лидер на ПЕС декларира пред Николай Бареков, че никога не е харчил държавни пари за личен пиар.

 

По другата скандална тема от седмицата – прекратяването на проекта АЕЦ “Белене”, Станишев обвини ГЕРБ в безотговорна държавна политика, която щяла да ни докара до там да внасяме ток на висока цена, а ядрената ни енергетика – да фалира.

 

Защо Първанов сега ме напада, че не съм завършил централата, защо не мълча и не каза нищо, когато беше президент, попита лидерът на БСП.

 

Той даде оценка на двамата премиери социалисти от годините на прехода – Андрей Луканов и Жан Виденов.

Виденов е почтен човек, а Луканов е опитен политик, но сигурно е правил компромиси, заключи Станишев.

 

Гостът на Бареков призна, че въпреки, че днес е първи април, не е успял да излъже никого. За сметка на това дъщеричката му Дария проходила съвсем не на шега точно днес, разкри младият татко.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 105| 10196 |30.03.2012 Първанов обвини Станишев за скандален клип в интернет . 68| 11204 |14.03.2012 Дончева: Първанов предава хората си, а Станишев обича ласкателите . 43| 6722 |11.03.2012 Първанов: Борисов “играе театър” с бонусите на чиновниците . 62| 8399 |07.03.2012 Р. Петков: Първанов най-става за шеф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads