Реклама / Ads
9| 5135 |05.12.2014 ПОЛИТИКА

Станишев поиска подкрепата на Германия за Шенген

.
Срещата Станишев-Зигмар Габриел
Днес в Лисабон на среща със Зигмар Габриел – вицеканцлер и министър на икономиката и енергетиката, Станишев поиска подкрепата на Германия за членството на България в Шенген. „Изпълнихме критериите. Не е справедливо пред страната ни постоянно да бъдат поставяни нови условия. Това вече е въпрос на доверие – към Европейския съюз и към неговите институции.“
 
В Лисабон лидерът на ПЕС Сергей Станишев участва в международна парламентарна конференция на Прогресивния Алианс на тема: "Качествени работни места и образование". В конференцията участваха партии от 42 държави, както и ръководството на Групата на Социалистите и демократите в ЕП.

Председателят на ПЕС заяви твърдата си подкрепа за Социалистическата партия в Португалия на Антонио Коста и за Социалистическата работническа партия в Испания на Педро Санчес по повод предстоящите избори в двете държави. „И двете партии допринесоха за модернизирането на страните си. След политиката на ограничения в ЕС, сега има нужда от модерни леви идеи, които да възстановят справедливостта. Победата на социалистите в Испания и Португалия ще бъде победа за лявото в Европа. ПЕС участва в кампаниите активно. След днешната конференция в Лисабон, предстои среща на лидерите на партии в Мадрид през февруари 2015 г.“ – заяви Станишев.

На конференцията той говори за образованието като ключ към социалното и икономическо развитие. "Достъпът до безплатно, качествено образование за всички е крайъгълен камък на едно справедливо общество и на нашата визия за европейския социален модел. Европа се нуждае от растяща икономика с високообразована работна сила. Трябва да инвестираме в бъдещето и да изведем Европа като водеща сила във високотехнологичните сектори като зелена енергия, компютърни технологии и медицина". Той коментира, че Програмата "Еразъм" е едно от най-големите постижения на ЕС и от нея са се възползвали над два милиона европейски граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6202 |26.11.2014 Станишев: България е готова за Шенген . 37| 6536 |05.11.2014 Станишев притеснен; ето какво рече във Фейсбук . 25| 5791 |08.10.2014 Фрог научи: Социалисти изправят на съд Миков и Станишев . 14| 6010 |04.08.2014 А. Ковачев за Фрог: Два варианта за помощ има; техническа не е поискана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads