Реклама / Ads
0| 5241 |04.03.2022 ПОЛИТИКА

Столтенберг: В следващите дни - повече смърт, страдание и разрушение

.
Йенс Столтенберг
В следващите дни нещата ще се влошат – с повече смърт, страдание и разрушение. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на брифинг след заседанието на министрите на външните работи на Алианса.
 

"Руските въоръжени сили продължават атаките с тежко въоръжение из цялата страна. Украинският външен министър се обърна към колегите си, а ние изразихме уважението си.


Предупреждавахме месеци наред, че целта на Путин е да нападне Украйна, опитвахме да намерим дипломатическо решение", каза Столтебнерг и допълни, че Русия "плаща висока цена". 

 

"Това е война на Путин, планирана от него, насочена към мирна държава. Призоваваме Путин да спре войната и да изтегли всичките си сили от Украйна без условия. Да се ангажира с истинска дипломация", допълни още той. 

 

"Ние ще помогнем за самозащитата на Украйна. Изпратени бяха хиляди войни на източните части на НАТО, в Средиземно море има 200 кораба, ще продължаваме да правим нужното, за да защитим всеки сантиметър територия на НАТО", поясни Столтенберг. 

 

Той заяви, че НАТО не е част от конфликта между Русия и Украйна, но "трябва да гарантираме, че конфликтът няма да се разпространи извън териториите на Украйна, защото ще причини още човешко страдание"..

Той каза още, че НАТО ще подкрепи държавите в риск – включително Грузия и Босна и Херцеговина.

 

"Президентът Путин не можа да ни раздели, дори сме по-обединени", заяви Столтенберг. "В отговор на руската агресия засилваме координацията си с Финландия и Швеция", поясни още той.

 

"Безразсъдните действията около АЕЦ показват опасността от тази война. Затова Путин трябва да прекрати войната и да изтегли всички руски войски от Украйна, както и да се включи в дипломатическите ни усилия', призова той руският президент. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4306 |11.09.2021 Димитър Данчев: Благодарение на БСП повече средства ще получат и пенсионерите, и майките . 32| 8320 |30.07.2021 Часове преди връчването на мандата, все повече спрягат Петър Илиев за кандидат-премиер . 0| 4179 |22.07.2021 Станислав Младенов: Ревизираният План за възстановяване и устойчивост помага повече на банките, а не на малкия и среден бизнес . 11| 5195 |06.04.2021 Цветанов: Резултатите от изборите задават повече въпроси, отколкото дават отговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads