Реклама / Ads
4| 5632 |12.11.2015 ПОЛИТИКА

Г. Свиленски към Менда Стоянова: Кой Ви написа Закона за местните данъци и такси?

.
Георги Свиленски
„Не разбирате какво сте подписали. Поднесен Ви е един текст, внесли сте промени в два закона и не знаете за какво става въпрос”. С тези думи народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски се обърна към Менда Стоянова по повод промените в Закона за местни данъци и такси, засягащи таксиметровите услуги.
 
Той е категоричен, че с направените предложения таксиметровите превозвачи пак няма да плащат нищо, защото те са фирми, които дават коли на скъп лизинг. „Променяте думата „водач”, като казвате, че вече може да се изпълнява от „лице”, коментира депутатът. Той обясни, че за да бъдеш таксиметров водач се полага изпит, че познаваш града, психо тест, физически, шофьорска книжка. „Сега се предлага всяко едно лице да отиде, да вземе колата от този превозвач и да си плати данък. В транспортна комисия, която трябва да разгледа този закон, запозната е и се занимава с този бранш, само с 2 гласа „за” и 8 „против” и „въздържали се”, това предложение е отхвърлено”, подчерта той.

Свиленски отправи и редица въпроси към Стоянова: „Защо не искате да представите мотивите пред колегите? Кой Ви написа този закон? Кой защитавате с този закон? Защо едно таксиметрово лоби проби при Вас и внесохте тази поправка? Защо отменяте 3-годишните разрешителни - за да не плащат един път на 3 години 50 лв, а да дават три пъти по 50 лв?”
    
Георги Свиленски е категоричен, че ако няма отговори на тези въпроси, няма да го има и доверието на обществото- хората, полицаите, а другата седмица и на таксиметровите шофьори. Според него под благовидната поправка „патентен данък”, ще бъдат защитени една категория фирми, които са поставили друга много голяма категория в положение да не могат да си изкарват хляба. „С предложения закон Вие предлагате да им вземете по още от 400 до 1000 лв. Те сега живеят в таксиметровите автомобили. Работят по 20 часа, за да изкарат лизинга на тези, които вие защитавате”, каза още той. Свиленски попита дали е възможно закон, единодушно приет на 6 октомври от мнозинството в парламента, да бъде променян на 6-ти ноември. „Кое наложи това? Какво общо има Законът за автомобилните превози с патента, който искате да наложите”, попита той. Народният представител подчерта, че няма становища от Министерството на транспорта, Националното сдружение на общините, Министерството на финансите. „Ако имате намерение да променяте Закона за автомобилни превози, го направете по реда, по който трябва”, заключи Георги Свиленски.

Георги Търновалийски: Недопустимо е по този начин да се внасят промени в данъчните закони в 12 без 5, без финансова обосновка

    „Не съм съгласен, че вашият лобизъм е в интерес на приходите. Позволява се на големите превозвачи да не плащат ДДС”, заяви депутатът Георги Търновалийски по темата. Според него всеки водач ще работи от името на превозвача за своя сметка. „В крайна сметка резултатите за фиска ще бъдат нула. Недопустимо е по този начин да се внасят промени в данъчните закони в 12 без 5, без финансова обосновка”, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5960 |23.06.2015 Миков: Смисълът от писмото на Искров е, да не го бие Менда . 0| 7364 |19.06.2015 Не зачита ли Менда Стоянова премиера или е некомпетентна, питат вложители . 34| 6089 |18.03.2015 Стоянова: Искров морално е задължен да подаде оставка за КТБ . 8| 5875 |14.01.2015 Свиленски пред Фрог: Московски обеща да върне 40 млн. в БДЖ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads