Реклама / Ads
0| 4976 |13.12.2016 ПОЛИТИКА

Трайков: Реформаторският блок приключи да бъде това, което беше

.
Президентът Росен Плевнелиев връчи третия проучвателен мандат на Реформаторския блок (РБ). До този момент Реформаторите не върнаха предложението му. Кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков каза, че не вижда какво обществено полезно може да свърши правителство, което не се основава на мандат, даден от избирателите.
 
"Според мен РБ приключи да бъде това, което беше създадено много отдавна. След излизането на ДСБ, което е съществена част от първоначалният РБ, това вече е подпечатано официално", коментира Трайков.

"За мен действия, които са насочени само да продължи седенето във властта, без ясен положителен ефект за обществото, е загуба на време", настоя той. "Това, което ще се опитват да направят ще е леко неудобно за хората, които се опитват да го правят и за тези, които са ги подкрепили на изборите", допълни демократът.

По отношение на новото политическо обединение "Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов, Трайков заяви, че целите на новата партия са близки до неговите разбирания. Той обаче поясни, че никога не е бил партиен член и възнамерявам да запази този статус.

Запитан какво е бъдещето на Реформаторите, бившият министър на икономиката подчерта пред Bulgaria ON AIR, че резултатите от президентския вот са показали, че РБ е загубил близо половината си избиратели от последните избори.

"Въпреки че моят резултат е в общи линии съпоставим с този на РБ, половината от хората, които са гласували за мен, не са гласували за Блока на миналите избори, а пък една четвърт от тях са гласували за ГЕРБ", коментира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4133 |28.11.2016 Трайчо Трайков: Да се върнеш във властта е част от политическия процес . 2| 8026 |14.11.2016 Дикме: Ерата Борисов приключи . 1| 3852 |13.11.2016 Изборният ден в Турция приключи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads