Реклама / Ads
17| 7202 |16.10.2014 ПОЛИТИКА

Цачева, Бъчварова и Стоянова в хор: Кънев още не е разбрал, че се водят преговори

.
Упреци на ГЕРБ към Радан Кънев
Преговорният екип на ГЕРБ в състав Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова излезе с остра позиция срещу днешните твърдения на лидера на ДСБ Радан Кънев. В сутрешния блок на БТВ той заяви, че разговорите вчера са се провалили заради желанието на партията на Бойко Борисов да управлява с ДПС и ББЦ.
 

Ето каква е позицията на дамите преговарящи.

Преговорният екип на ПП ГЕРБ предлага при евентуални следващи преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок, говорителят в оставка Радан Кънев да присъства на тях, а не да се опитва да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии.

 

От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ. За да му стане ясно, още веднъж ще напомним, че във вторник Преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС.

 

Няма по-категоричен отговор на твърденията на г-н Кънев от отговора на ГЕРБ към ДПС, че няма начин да съставим правителство с тяхна подкрепа. За нас от ГЕРБ е ясно кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС. И всички помнят, че тогава в знак на остър протест парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарната зала при гласуването на това решение. Още тогава стана ясно, че подобно назначение става единствено чрез съгласието между Местан, Орешарски, Станишев и Сидеров, както и на трите им парламентарни групи. Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ. Отказът на ГЕРБ да приемем подкрепата им и да работим с тях, както и яростните атаки на ББЦ към ГЕРБ през цялата предизборна кампания (каквито към РБ липсваха), единствено показват ясно, че Радан Кънев действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство.

 

Длъжни сме да обявим също, че ние получихме информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на Блока да се включат в преговорите. Те дори ни благодариха за въпроси, които сме задали от тяхно име. Това показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление.

 

Настояваме Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ, въпреки решението на Преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява да направим всичко възможно да убедим обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект. Това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор от всички нас дали може да бъде формирано стабилно българско правителство. Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик, завършиха Цецка Цачева Румяна и Бъчварова Менда Стоянова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5835 |16.10.2014 Менда Стоянова: Искаме РБ да докаже Кой преговаря . 27| 10203 |01.09.2014 Бъчварова вице на Бойко; Близнашки-правосъден министър . 23| 9482 |11.12.2013 Румяна Бъчварова: Кадровата политика е слабост на ГЕРБ . 19| 7547 |13.11.2013 Р. Бъчварова: Гражданите имат права; на депутатите са им делегирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads