Реклама / Ads
15| 6378 |21.02.2019 ПОЛИТИКА

Цветанов маже по телевизията за преференциите, удари БСП за Македония и ЦИК

.
Всяка една от политическите сили в НС има различия за преференциите. Политическа сила ГЕРБ има своя представителност в парламента. Винаги всяка една от парламентарните групи прави своите предложения за промени в Изборния кодекс между първо и второ четене и се говори за правата на човека.
 

Преференцията не е лишаване от изборни права. Така започна да замазва автогола на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

В България е имало до 2007 г. пропорционална система без никаква преференция. В България има 136 партии, които ако са готови, могат да участват на избори, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ пред bTV.

 

Всяко едно управление отнема от рейтинга на една партия. Нашето решение за преференциите миналата седмица бяха стиковани с премиера Бойко Борисов. Той ми каза: „решаваш на момента“. Срещнах се по преди гласуването с ДПС, защото трябва да се изслушат всички гледни точки. Съобразил съм се, че трябва да има политическа култура. Много е важно в един парламент е управляващите и опозицията да са в диалог. В БСП решенията се взимат от ген. Решетников и Корнелия Нинова. Управляващите имаме 122-ма народни представители, които при отсъствие на някои от тях, не са достатъчни за кворум. Ние не сме нарушили избирателни права. Съжалявам, че при гласуването на преференциите не можах да информирам Георги Марков, но той не беше на работа, обясни той.

 

Нямаме никаква договорка с ДПС. Ако имаше такава, нямаше да се стигне до ситуацията с липсата на кворум. В САЩ бях с Мустафа Карадайъ, както и с Жельо Бойчев. Не съм допуснал грешка с преференциите, щеше да се получи конфронтация и нямаше да има парламентарен ден. Вчерашният ден беше изключително ползотворен. От Русия обаче натиснаха копчето на БСП и те не подкрепиха ратифицирането на Македония за НАТО, каза още Цветан Цветанов.

 

Той не се признава, че е сгрешил по темата за преференциите: В конкретния ден, в конкретната ситуация не съм допуснал грешка Защото нямаше да може да работи ефективно парламентът, категоричен е той.

 

Вторият човек в ГЕРБ  атакува БСП и по въпроса за избор на нова ЦИК, като прескочи факта, че не се спазва закона. Той се надява в новия състав на ЦИК да влязат част от хората, които и до момента са работели там. По думите му, Корнелия Нинова не може да преживее, че в ЦИК има хора на Мая Манолова и на Михаил Миков, заяви Цветанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6659 |13.10.2018 К. Добрев: Цветанов се изявява като прокурор в парламента . 8| 10706 |03.10.2018 Проф. Н. Радулов за Фрог: Цветанов ще слуша и изпълнява в Европол . 11| 6056 |05.08.2018 Цветанов язвително към Нинова: Дано гущерът наистина откъсне опашката си . 9| 7357 |21.02.2018 Цветанов пак се заяде с президента Радев, бил говорител на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads