Реклама / Ads
17| 12176 |24.02.2020 ПОЛИТИКА

Велизар Енчев: Испанската преса не е меродавна за Борисов, но сигналите за корупция от Вашингтон са достоверни по презумпция

.
Велизар Енчев
За да изчистят испанското петно на Бащицата на „Дондуков“ 1 днес БНТ и Нова телевизия мобилизираха леви политолози, припяващи на десните трубадури. С гербаджийски патос ни убеждаваха, че публикацията на „Ел Периодико“, визираща разследване на испанската антикорупционна прокуратура, е „претоплена манджа“, подло каляща чистия образ на премиера.
 

За да не остане съмнение кой е ген. директор на правителствената телевизия и кой плаща музиката в частната Нова, водещите политкоректно заклеймиха разхайтения испански вестник. И с право – не може каталунски сепаратисти, платени с руски рубли, да облъчват българите с фалшиви новини.


Преди десетина дни същите медии приеха на доверие обвинение на американския държавен секретар към „корумпиран“ български съдия, без да е представено дори едно доказателство за корупция.
Внушението към клетия зрител не подлежи на съмнение – новината от Барселона е хибридна атака на Путин и Румен Радев, докато Помпео ни отваря очите за руските агенти в правосъдието.


Сиреч, испанската преса не е меродавна за Борисов, но сигналите за корупция от Вашингтон са достоверни по презумпция.
За да не се двоумим кой дирижира медиите, антропологът Харалан Александров ни осветли от ефира на БНР, че шумът около мистериозната къща в Барселона „влошава психичното здраве на нацията“. А социологът Колю Колев довърши „Ел Периодико“ с радиопрозрението, че каталунците ни сервират „смешки, размиващи реалните проблеми“.


Ако БНТ и Нова телевизия удариха медийното дъно, правосъдният министър вече цяла година закопава правото. „Запитване от страна на българската държава за провеждане на такова разследване би било нецелесъобразно и преждевременно“, заяви Данаил Кирилов в телевизия Европа“, където Борисов е с ранг на плачеща икона…
Час по-късно прокуратура опроверга Кирилов и се самосезира за публикацията в „Ел Периодико“. Което значи, че правосъдното министерство и прокуратурата се движат в две различни орбити, нямащи нищо общо помежду си.


Очаквайте в утрешните тв студиа същите социолози и антрополози, но с различни коментари от днешните, които ще подобрят психичното здраве на зрителите.
Panta rei! Всичко тече, всичко се променя!

 

Журналистът Велизар Енчев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 13225 |11.02.2020 Велизар Енчев: Идеологът на Великата китайска стена по българо-турската граница откри най-корумпираните в България . 2| 7561 |24.01.2020 Депутатът Иван Ченчев: Правителството работи на парче и постоянно гаси пожари - ненормално е . 12| 12754 |14.01.2020 Велизар Енчев: Номинацията на Ревизоро за екоминистър е триумф на отрицателния подбор в най-бедната страна в ЕС . 4| 6466 |12.01.2020 В. Енчев: ВМРО вече да се чете Вътрешна Масова Разбойническа Организация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads