Реклама / Ads
0| 3887 |31.08.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 септември

.
Правят работна среща между на представители на националните ръководства на партиите – членки на Европейската народна партия - ГЕРБ, ДСБ и СДС; откриват академичната 2008 – 2009 г. във Военна академия „Г.С.Раковски”; откриват българо-американско обучение „Българска пантера – 2008”.
 

 

Поредната работна среща между на представители на националните ръководства на партиите – членки на Европейската народна партия - ГЕРБ, ДСБ и СДС, ще се проведе от 11 часа в НДК. По време на разговорите оперативния екип на партиите ще обсъжда окончателният вариант на формата на националната подписка, с която ще стартира кампанията за оставка на правителството от 06.09.2008 година.
В 12.00 часа формата на националната подписка ще бъде официално презентирана на представителите на медиите. Презентацията ще бъде в същата зала.

В 7.45 часа в МОН ще бъде изтеглен вариантът за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Същия ден министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети ПГ по техника и строителство „Арх. Й. Миланов” в град Перник, където ще наблюдава как протича държавният зрелостен изпит чрез инсталираната в училището система за видео наблюдение (10.00 часа, кв. „Мошино”, ул. „Младен Стоянов”).

Тържествено откриване на академичната 2008 – 2009 година ще се състои във Военна академия „Г.С.Раковски”. На него ще присъстват заместник-министърът на отбраната Спас Панчев, началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков, командно-преподавателският състав на академията, представители на военните дипломатически мисии и обществени организации. Тържественото откриване на учебната година ще започне в 10.30 ч. във Военна академия „Г.С.Раковски”.

Заместник-кметът на Столична община по образование, култура, спорт и превенция на зависимости Йорданка Фандъкова ще представи на пресконференция от 10 ч. проекта „Арт кино-клуб на открито”. Брифингът е в Столична община.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и нейният екип ще отчетат постигнатото в областта на труда и социалната политика за трите години от управлението на пресконференция на 1 септември 2008 г. от 11:00 часа, в зала 2 на МТСП. Министър Масларова ще представи приоритетите в дейността на Министерството на труда и социалната политика за 2009 година. Ще бъде обявено началото на кампанията за набиране на заявления за кандидатстване с проекти за 2009 г. по проект „Красива България” на МТСП.

Редовната месечна пресконференция на Министерството на икономиката и енергетиката ще се проведе от 12:30 часа. В срещата с журналисти ще участват министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и заместник-министрите Галина Тошева и Явор Куюмджиев. Сред темите, които ще бъдат дискутирани, са официалният старт на строителството на АЕЦ „Белене”, преговорите с австрийския металургичен комбинат „Фьост Алпине” за осъществяването на голям инвестиционен проект в България и др.

Пресконференцията по повод провеждането на Четвъртия централизиран конкурс за младши експерти в държавната администрация ще се състои на от 10:00 часа в Национален пресклуб „София прес”.

Публичното подписване на приватизационния договор за продажбата на 100% от капитала на “ТЕЦ-Бобов дол” ЕАД ще се състои на 1 септември 2008 г. от 11. 00 часа в Зала 2 на Агенция за приватизация.

От 18.00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде официално открита изложбата „Балканите. Изток-Запад”с участие на художници от България, Румъния, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина. Организатори на събитието, което се провежда в рамките на Европейската година на междукултурния диалог 2008, са Министерството на културата на Р България и представителството на Съюза на българските художници /СБХ/ в Лом.

Тази година Главна инспекция по труда стартира кампанията „Ръчна работа с тежести” в икономически дейности „Търговия” и „Строителство” като част от европейската инициатива на Комитета на старши инспекторите по труда (SLIC).

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде дадена пресконференция по повод обявяване на кампания за отбелязване на 110 години от освещаването на Желязната църква "Св. Стефан" в Истанбул

Съвместното българо-американско обучение „Българска пантера – 2008” ще бъде открито на полеви учебен полигон „Ново село”. В него ще участват военнослужещи от Сухопътни войски и от американските Съвместни оперативни сили – Изток.

От 1 – 9 септември 2008 г. ще се проведе Първия Европейски празник на специфичните възможности на сляпо-глухите в гр. Варна. Празникът се организира от Националната асоциация на сляпо-глухите в България под патронажа на Кмета на гр. Варна г-н Кирил Йорданов и е съфинансиран по “Социална програма 2008” на Община Варна.

В периода 1-5 септември 2008 г., при планирано учение, подразделения от Българската армия ще проведат стрелби на територията на общините Шабла и Каварна.

Дирекция „Социални дейности” при Столична община организира за децата и младежите от заведенията за социални услуги на територията на София, лятно зелено училище по проект „Синьо лято”. От 01 до 07 септември 2008 година, тридесет младежи от домовете за деца ще посетят красивия черноморски курорт „Златни пясъци”.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще открие от 20,00 часа поредното издание на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2008. Церемонията ще се проведе в Градската концертна зала, където веднага след това започва концертът на легендарния пианист Рик Уейкман.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4107 |28.08.2008 Предстоящо на 29 август . 0| 3956 |27.08.2008 Предстоящо на 28 август . 0| 4355 |26.08.2008 Предстоящо на 27 август . 0| 3866 |25.08.2008 Предстоящо на 26 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads