Реклама / Ads
0| 3929 |14.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 ceптември

.
Започва новата учебна година; у нас пристигат принцът престолонаследник и принцесата престолонаследник на Дания; представят данни за брутния вътрешен продукт през второто тримесечие на 2008 г.; започват детските празници по пътна безопасност.
 



Започва новата учебна година. В 9.00 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще e гост на церемонията по откриване на новата учебна година в СОУ „ Христо Смирненски” в град Хисаря. Заместник-министър Кирчо Атанасов ще присъства на първия учебен ден в III ОУ „Проф. Иван Батаклиев”, град Пазарджик. Заместник-министър Мукаддес Налбант е поканена да открие учебната година в средно специално училище за деца с увреден слух „Проф. Дечо Денев”, град София. Заместник-министър Ваня Добрева ще открие учебната година в новосъздаденото българско неделно училище в град Солун.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на откриването на академичната година 2008/2009 във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. Церемонията ще започне от 9.30 часа.

По покана на президента Георги Първанов на официално посещение у нас от 15 до 17 септември ще бъдат принцът престолонаследник и принцесата престолонаследник на Дания. В 11.55 часа те ще пристигнат в администрацията на президента. В 12.00 часа президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанов ще проведат срещи на четири очи, респективно с принца престолонаследник и принцесата престолонаследник.
В 13.15 часа принцът престолонаследник ще проведе работен обяд с премиера Сергей Станишев.

Делегация, водена от председателя на латвийския парламент Гундарс Даудзе, пристига на официално посещение в България. В 9.30 часа председателят на парламента Георги Пирински ще посрещне официално госта в Народното събрание. След края на срещата председателят на Сейма на Латвия ще се разпише в официалната книга за гости на Народното събрание. В 10.20 часа Георги Пирински и Гундарс Даудзе ще направят изявления за медиите. Председателят на Сейма на Латвия ще поднесе венец на паметника на “Незнайния воин”.

Премиерът Сергей Станишев ще присъства на официалното представяне на възпоменателна монета, посветена на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Представянето ще се състои от 10 ч. в зала 108 в сградата на БНБ. Сергей Станишев ще открие новата учебна година в Университета за национално и световно стопанство. Церемонията ще бъде от 11:00 ч. в аула „Максима” на УНСС, където министър-председателят ще бъде удостоен с най-високото отличие на университета – Почетния знак на УНСС. По-късно през деня министър-председателят ще даде официален обяд в чест на Негово Кралско Височество принца-престолонаследник на Дания Фредерик.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в понеделник в 8.45 ч основно ремонтираната ул.”8-ми декември”.

От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт на ул. „Панайот Волов” 2 ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени данни за брутния вътрешен продукт през второто тримесечие на 2008 год.

От 11.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившите служители на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Любомир Лилов и Иван Владимиров. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Софийски военноапелативен съд ще заседава по делото за издаването на паспорта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Подсъдими са бившият заместник-директор на ОДП-Разград Тодор Димов, както и двама служители на сектор "Документи за самоличност" - Продан Георгиев и Емилиян Иванов. Заседанието ще започне в 9.00 часа.

На 15 септември от 17 часа на паркинга на Централни хали ще се проведе Първа част на детските празници по пътна безопасност. В нея участват Росица Кирилова, балет “Веда Джуниър”, фолклорна формация “София – 6”, артисти Росиели и деца от гр. София. С децата ще се срещнат познатите и обичани герои Стопчо, котето Тинка, Старият Столичен светофар и много други детски герои. Под формата на викторина децата ще си припомнят основните по безопасност на движението и ще получат награди и лакомства.

Ректорското ръководство на Национална спортна академия „Васил Левски” организира откриване на новата 2008-2009 учебна година. От 10.00 часа в Зала 1 на Националната спортна академия ще се проведе официалното откриване на новата учебна година.

Музикален спектакъл „С филмовата музика и песните на Митко Щерев” ще се проведе от 19.00 часа.

Партия „Ред, законност и справедливост” и гражданските организации „Европейски демократичен институт” и Политически клуб „Нова десница” организират пресконференция на тема: „Промяна на политическия модел. Велико народно събрание. Нова конституция”. Пресконференцията ще се проведе от 10.00 часа в пресклуба на БТА.

От 11.30ч. В Капитанска зала на х-л „България“ ПП “АТАКА“ - Бургас свиква пресконференция във връзка с отчета на Общинските съветници за работата им в Общинския съвет през последните три/месеца.

От 16.30 часа кметът на Община Бургас Димитър Николов ще връчи бележници и тетрадки на деца от защитено жилище Дом „Надежда”. В жилището са настанени деца над 18 години, които работят през деня, а след това посещават вечерно училище. Това способства за ресоциализация на децата, които са в неравностойно семейно положение.

В 9.30 кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще открие учебната година в обновената сграда на СОУ „Найден Геров” в кв. Столипиново. В 11,00 часа той ще присъства на откриването на академичната учебна година в Медицинския университет. В 12,00 часа той ще проведе среща-разговор с министъра на образованието Даниел Вълчев в Новотел-Пловдив.

Национално командно-щабно учение с войски и сили за реални действия „Ответен удар 2008” ще се проведе в периода 15 -19 септември на полигон „Марино поле” край Карлово и в авиобаза Крумово.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще посети община Чирпан. От 10.00 часа министър Масларова ще открие учебната година в Тракийския университет в Стара Загора. По-късно министър Масларова ще открие ремонтираната сграда на СОУ „П. Яворов” в Чирпан.

Кметът на Варна Кирил Йорданов ще открие новата учебна година в училище „Панайот Волов” в кв. Виница. В 10.30 часа ще бъде направена и първата копка на разширението на училището. От 11.20 часа Кирил Йорданов ще участва в тържеството по случай откриването на новата учебна година в Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски. От 12.30 часа Кирил Йорданов ще се срещне с генералния консул на Полша във Варна Моника Зухняк-Паздан във връзка със закриване работата на консулството и по повод нейното окончателно отпътуване от страната.

Заместник- министърът на външните работи Милен Керемедчиев свиква консулски семинар в Прага за консулското обслужване в ЕС и Шенген. Семинарът ще се проведе на 15 и 16 септември 2008 г. в Прага.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие в Париж най-голямата културна проява на България в рамките на Европейския културен сезон – 2008 - концерт на Софийската филхармония.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в заседанието на Съвета по Общи въпроси и Външни отношения на ЕС в Брюксел. На сесията по Общи въпроси министрите ще разгледат проекта на дневен ред на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 15 и 16 октомври т.г. Темите, които ще бъдат обсъдени по време на сесията по Външни отношения, са Световна търговска организация/кръгът от Доха, Сомалия, Зимбабве, Сърбия и Грузия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4162 |11.09.2008 Предстоящо на 12 септември . 0| 3883 |10.09.2008 Предстоящо на 11 септември . 0| 3731 |09.09.2008 Предстоящо на 10 септември . 0| 3876 |07.09.2008 Предстоящо на 8 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads