Реклама / Ads
0| 4032 |10.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 11 февруари

.
Отбелязва се Европейският ден на телефон 112; провежда се среща на Европейския съюз и Лигата на арабските държави; избрат нов председател на БАН; гледат делото ЦУМ.
 

Представители на местните власти, екологични и неправителствени организации, централни и регионални медии и общински съвети са включени в делегацията, която е на посещение в Порт Приморск, Русия. Посещението е по покана на Международната проектна компания за изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис „Транс Болкан Пайплайн BV”. По време на престоя си делегацията ще разгледа нефтения терминал в Приморск и ще се запознае на място с мерките за безопасност и технологичните решения, които гарантират защитата на околната среда. Предвидено е и посещение на подводен преход на река Нева.

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии ще отбележи Европейския ден на телефона за спешни повиквания 112. На тази дата през 1991 година Европейският съюз взема решение за създаване на телефон за спешни повиквания - 112. Датата е символична, защото съдържа в себе си цифрите на спешния номер.
Министерството на държавната политика при бедствия и аварии ще отбележи празника с пресконференция и посещение в първия в страната Регионален център за спешни повиквания с единен европейски номер – 112 в столицата. В пресконференцията ще участва вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем и ръководителя на представителството на Европейската Комисия в България Зинаида Златанова. Пресконференцията ще се проведе от 11 часа в сградата на МДПБА на ул. “Никола Габровски” № 30.

На 11 и 12 февруари 2008 г. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в срещата на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, която ще се проведе в Малта, на ниво външни министри. Основна тема на разговорите ще бъде активизирането и задълбочаването на сътрудничеството между Европейския съюз и Лигата на арабските държави по важни регионални и глобални въпроси.

От 9.00 часа ще се проведе общо събрание в Българската академия на науките, на което ще бъде избран нов председател на академията.

В 11.30 часа Сдружение „Граждани за Европейско Развитие на България” ще направи дарение на противогрипни медикаменти на Втора градска болница. То ще бъде връчено на проф. Спасов от Красимир Велчев – заместник-председател на Сдружението и организационен секретар на ПП ГЕРБ. След това още медикаменти ще бъдат дарени на дома за изоставени деца „Вяра, Надежда и Любов” в кв. Надежда, както и в дома за стари хора в кв. Илинден.
 
В Министерство на образованието и науката ще бъде направен отчет на дейността на Фонд „Научни изследвания”, както и ще бъдат очертани приоритетите за 2008 г. Това ще стане от 11.00 часа, залата на V етаж.
 
В 12.00 ч. в зала “Александър” на хотел “Радисън” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи договорите на първите бенефициенти по Оперативната програма “Административен капацитет”. След това ще бъде представено специално създаденото “Ръководство на бенефициентите”. То е насочено към потенциалните и към вече одобрените бенефициенти, които са получили финансиране по Програмата, както и към медиите. В Ръководството е описан целият процес на създаване, управление и успешно реализиране на проекти.

Пресконференция на тема "Перспективи пред пазара на недвижими имоти през 2008 г. - полугодишни доклади за офисни, търговски и индустриални имоти" ще се проведе от 11.00 часа в хотел “Хилтън”, зала "Мусала I". Организатори на пресконференцията са Colliers International.

От 9.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото ЦУМ.

Между 11 и 13 февруари 2008 г. официална делегация, ръководена от министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще посети Киев, Украйна. Визитата е по покана на министъра на земеделието на Украйна Юрий Мелник.


„Държавната политика по повишаване на енергийната ефективност и възможностите за привличане на средства и реализиране на проекти” е темата, с която изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков ще участва в регионална кръгла маса в Хасково. Кръглата маса ще се проведе от 10.30 ч. в сградата на Областна администрация в Хасково – площад „Свобода” №5.

.
Кметът на общиан Русе инж. Божидар Йотов ще приеме посланика на Испания Фернандо Ариас. Срещата ще се проведе от 11.00 часа в община Русе.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4042 |07.02.2008 Предстоящо на 8 февруари . 0| 4122 |06.02.2008 Предстоящо на 7 февруари . 0| 4193 |05.02.2008 Предстоящо на 6 февруари . 0| 4093 |04.02.2008 Предстоящо на 5 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads